Aydın
DOLAR32.5136
EURO34.8704
ALTIN2485.3

Nazilli Perşembe Pazarı'nda vatandaşlar isyan etti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli’de Perşembe Pazarı’nı gezerek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla dertleşti. Pazarcı esnafı alım gücünün düşüklüğünden yakınırken, vatandaşlar ise hayat pahalılığından dolayı isyan etti.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül Nazilli’ye gelerek birtakım ziyaretlerde bulundu. Ziyaret programının ardından Perşembe Pazarı’na giden CHP’li Bülbül, hem pazarcı esnafının hem de vatandaşların dertlerini dinledi. Pazarcı esnafı alım gücünün düşüklüğünden, vatandaşlar ise hayat pahalılığından dolayı resmen isyan etti. CHP’li Bülbül’e dert yanan pazarcı esnafları, ekonominin çok kötü olmasından dolayı iş yapamadıklarını söylerken, vatandaşlar ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının çok yüksek olmasından yakındı.

ŞEKERE YÜZDE 100 ZAM

Şeker satan esnafa ziyarette bulunan ve fiyatlar hakkında bilgi alan CHP’li Vekil Bülbül, “Arkadaşlar Ramazan Bayramı yaklaştı. Bundan dolayı şeker satan bir esnafa geldik. Fiyatları hakkında bilgi aldık. Bayram şekerinin kilosu 50 TL olmuş. Geçen sene 25 TL’ymiş. Yüzde 100 zam gelmiş. TUİK’e göre yüzde 61 ama satıcı ve vatandaşa göre yüzde yüz. Vatandaşın alım gücü düştü. Geçen sene 1 kilo şeker alan bir vatandaş bu sene yarım kilo alıyormuş. Bire bir şeker satan esnaf bunu söylüyor. Vatandaşa yazık değil mi?” dedi.

“ARTIK DEĞİŞİM OLMASI GEREKİYOR”

Meyve satan pazarcılarla sohbet eden CHP’li Vekil Bülbül, vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve bundan dolayı pazarcı esnafının dert yandığını ifade etti. Pazarcı esnafının artık değişim istediğini belirterek “Pazarcı esnafı zor durumda. Vatandaşın alım gücü düşük. Az önce konuştum bir vatandaşla 500 TL’lik masraf görmüş ama ihtiyacının tamamını karşılayamamış. Ortalık yangın yeri. Pazarcı esnafının da işi çok zor. Saat 15.30 oldu fakat ürünlerin daha yarısı satılmamış Vatandaş alamıyor. Ekonomi çok kötü durumda. Artık tencere kaynamıyor. Pazarcı esnafı “artık değişim zamanı diyor”

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

CHP’li Bülbül’ün pazar gezisi sırasında yanına gelen bir kadın vatandaş, yaşanan hayat pahalılığa isyan etti. Aldığı 2500 TL maaşla geçinemediğini ve artık dayanamadıklarını söyleyen kadın vatandaş, “TUİK hiçbir zaman doğruyu söylemedi. Söylenenlerle şuan ki fiyatlar arasında sağlar kadar fark var. 2500 TL maaşla ben ne yapabilirim. 820 TL elektrik faturam geldi. Yarı aç yarı tok yaşıyoruz. İstediğimiz şeyi hem alamıyoruz hem yiyemiyoruz. Şu son 5 senedir tamamen bittik. Ekonomi lafla yönetiliyor. Bana verdikleri 2500 TL ile gelin beraber alışverişe gidelim dediğimizde “hayat çok güzel” diyorlar. Fakat ben o hayatı göremiyorum. Hepsinin kulakları sağır.”

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel Ege Liva'dan ABGC'ye ziyaretÖnceki Haber

Özel Ege Liva'dan ABGC'ye ziyaret

İYİ Partili Başkan Gökbaraz son noktayı koydu!Sonraki Haber

İYİ Partili Başkan Gökbaraz son noktayı...

Yorum Yazın

Sarıçay Barajı’nda çalışmalar sürüyor
Okuduğu okulda merdivenden düşen öğrenci yaralandı
Jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi
Didim’de Turizm Haftası kutlandı
Didim’de çevre kirliliğine dikkat çekildi
Aydın'da yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı
Nazilli’de aranan şüphelileri yakalandı
Söke'de gıda işletmeleri denetimleri sürüyor
Aydın’da trafik kazası: 1 ölü
Başkan Tetik, çalışmalarını sürdürüyor
Kuşadalı taksiciler Başkan Çerçioğlu ile görüştü
Aydın’da motosikletli uyuşturucu satıcısı yakalandı
Jandarma ekipleri 12 bin aracı kontrol etti
Aydın'da deniz gibi temizlik çalışmalarına start verildi
Aydın’da LPG'li otomobil alev aldı
Jandarma bayramda 66 aranan şahsı yakaladı
1965 yılında yapılan Aydın İmam Hatip Lisesi yıkılıyor
Güney Ege’de fırtına bekleniyor
Nazillili inşaat işçisi yaşam savaşını kaybetti
Efeler 09 SFK U19 Takımı, Gelişim Ligi'nin son 16 turunda

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar