Aydın
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
Eray Gökçe

Eray Gökçe

Mail: [email protected]

SERKAN SEVİM'E BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

CHP Nazilli’de mahalle delege seçimleri tamamlandı. Adayının mevcut ilçe başkanı Serkan Sevim’in olduğu beyaz liste tüm mahalleleri kazandı. Mahalle delege seçimlerinin ilk gününde Beyaz Liste 4 mahalleyi de kazanarak rakiplerini moral olarak zayıflattı ve bunun sonucunda Sarı Liste adayı Hakan Şensan adaylıktan geri çekildi.

Seçimlerin 2’inci günü önemliydi. Çünkü Mavi Liste adayı Ali Deveci ve onu destekleyenler büyük mahallelerden ümitliydi. 2’inci günde de CHP Nazilli’nin üyesinin en fazla olduğu 3’üncü mahalle olan Zafer Mahallesinin seçimi vardı. Beyaz liste kendisine güveniyordu. Mavi Liste umutluydu. Seçimdeki rekabet duygusunun hissedildiği, kazanma arzusunun en üst düzeyde olduğu, kırmadan, dökmeden güzel bir yarışa sahne olduğu bir gündü. Adaylar ve ekipleri sabah saat 10.30’dan akşam saat 17.30’a kadar hiç oturmadan, oy kullanmaya gelen üyelerini kapıda karşılayarak, güler yüzle teşekkür ederek uğurladı. Saat 17.30’a geldiğinde son bir ses yükseldi; “Oy kullanmayan var mı?”. Cevap gelmeyince sandıklar açılmaya başlandı. Zafer Mahallesi sona bırakılmıştı. Küçük Mahalleler olan İstiklal ve Karaçay Mahalleleri açılmıştı. Beyaz Liste yine kazanmıştı. Fakat herkesin gözü ve dikkati Zafer Mahallesindeydi. Mavi Liste hala umutluydu. Büyük mahallelerden biri olan Zafer’i almak zorundaydılar. Beyaz Liste adayı Serkan Sevim belki de seçimdeki en heyecanlı olduğu zamanları bu 5 dakikalık zaman diliminde yaşadı. Mavi Liste adayı Ali Deveci kimseyle konuşmuyor, sandığı kitlenmiş, ciddi ve bir o kadar da heyecanlıydı. Sandıktan oylar masaya döküldüğünde kapıdan oy sayımını canlı izleyen bazı beyaz ve mavi listeyi destekleyen partililerden bazıları dua ediyordu.

Oy sayımına geçildi. Zarflardan beyaz ve mavi kağıtlar masaya konmaya başladı. Beyaz zarfların sayısı arttıkça Serkan Sevim gözlerini kapatıyor, Ali Deveci ise sanki sonucu kabullenmeye başlarcasına morali düşmüştü. Sayım sonunda 150 beyaz liste, 59 mavi liste oy almıştı. Zafer gibi seçimin kaderini değiştirecek büyük bir mahallede beyaz liste nerdeyse 3 kat fark atmıştı. Serkan Sevim sonucu duyduğunda gurur duygusunu, Ali Deveci ise hayal kırıklığını yaşıyordu. Beyaz listeyi destekleyen partililerden sevinç çığlıkları yükselirken, Ali Deveci kendisine yakışanı yaparak Serkan Sevim’in elini sıkıp tebrik ediyordu. Serkan Sevim ise tebrikleri kabul ederken yarınki seçimi düşünmeye başlamıştı bile.

Bildiriyi yayınlamadım çünkü emeğe saygısızlık olurdu...

Seçimin 2’inci gününde hayal kırıklığına uğrayan Mavi Liste adayı Ali Deveci, akşam saatlerinde basın metni yayınlayarak adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çekilme sebebinin ise kısaca; beyaz liste tarafından iş, aş vaadiyle parti üyelerine baskı ve tehdit edildiği, özellikle de bunu makam mevki kullanarak Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Mert Öreroğlu’nun yaptığını iddia ettiler. Ben seçimin her günü orada olan bir gazeteci olarak bunun olmadığını bildiğim için bu basın metnini yayınlamadım. Bundan dolayı Mavi Liste bileşenlerinden tepki de aldım. Bunu yayınlamak vicdanıma sığmazdı. Gazeteciler de insandır ve bazen aklı ve vicdanıyla ortak karar alır ve uygular. Bazen de vicdanı daha ağır basar. Her insanda olduğu gibi. İçeriden bakan değil, dışarıdan bakan her aklı selim insan beyaz listenin verdiği emeği, gece gündüz demeden işinden, ailesinden uzak kalarak yaptığı fedakârlığı ve çalışma azmini görür. Bunları dışarıdan görüp de o basın metnini yayınlamak emeğe saygısızlık olurdu.

Taban değişiklik istedi...

Keşke o basın metninin yerine partinin tabanının değişim istediği, bu değişimin de beyaz listede kabul gördüğü, bundan dolayı öz eleştiri yaparak yenilgiyi kabul eden bir açıklama yapılsaydı. Yenilgiyi kabul etmek de bir erdemliktir. Ve inanın partide de herkes bu açıklamayı ayakta alkışlardı. Yayınlanan basın açıklamasındaki iddialara zaten Başkan Serkan Sevim ve Meclis Üyesi Mert Öreroğlu cevap vererek iddiaları reddetti. 

Serkan Sevim'e büyük iş düşüyor...

Burada Serkan Sevim’e düşen en büyük görev, artık seçim bitti. Beyaz, Mavi ve Sarı geride kaldı. Tekrar partinin her kesimini kucaklamak, bütünleştirici bir söylemlerle muhalif yapıyı da sahiplenmesidir. Çünkü artık siz onların da başkanı oldunuz. Bunun da ilk adımını üyelerinize teşekkür ettiğiniz basın açıklamasında zaten yaptınız. “Büyüklerimize bir yanlışımız olmuşsa, özür dilerim” dediniz. Bu önemli bir adımdı. Parti içinden de çok olumlu tepkiler aldınız. Mahalle delege seçimlerinin ve İlçe Kongresinin sadece ilçe seçimleri olmadığını, iktidar kongresi ve seçimleri olduğunu tüm parti üyelerinizin yüreklerine işlerseniz çok daha başarılı olacağınıza gönülden inanıyorum

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar