Aydın
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
Eray Gökçe

Eray Gökçe

Mail: [email protected]

Nazilli siyasetinden pis kokular geliyor

Son günlerde Nazilli’de siyaset hareketlenmeye başladı. Erken seçimin habercisi mi bilinmez ama siyasetin de belli bir ahlak sınırları içerisinde yapılması gerekmez mi? Nazilli’de siyaset bu zamana kadar bu sınırlar içinde yapılmıştır. Siyasi ahlak sadece bir kavram olarak kalmamıştır. Yarın yüz yüze bakacağın insanlara, eşine dostuna karşı bu siyasi ahlak kavramına uyman gerekir. Kısacası pis siyaset yapmamak gerekir. Gelelim gündemimizdeki konumuza. Nazilli’de muhtarlara imzalatılmak üzere, “Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifadenin yer aldığı dilekçeyi AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın hazırlattığı ortaya çıktı. Muhtarların bana söylediği bu yönde ve elimde kanıtlarım da var. Bu yüzden bu kadar net konuşuyorum. Öncelikle benim 3 sorum olacak. 1- AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’a soruyorum. Böyle siyasi bir oyun size yakıştı mı? Neden böyle bir siyasi oyun içine girdiniz? 2- Ya sen Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, nasıl böyle bir siyasi oyunun içine düşersin? 3- Mahallesine milyonluk yatırımlar aldığını bildiğimiz muhtarlarımız, siz nasıl bu tuzağa düştünüz, vicdanınız rahat mı?

MUHTARLARI SİYASETE NEDEN ALET ETTİ?

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın muhtarların imzalaması için hazırlattığı dilekçede “Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifadenin yer alması akıllara “Muhtarları belediye başkanlarıyla karşı karşıya mı getirmek istiyor?” sorusunu getirdi. Muhtarların bunun bir siyasi oyun olduğunu söylemesi ve hem Aydın Büyükşehir hem de Nazilli Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını söylemesi üzerine Abak’ın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak ediyorum.

ZEKİ AÇIK BİLEREK Mİ O DİLEKÇEYE İMZA ATTIN?

Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, sen nasıl böyle bir siyasi oyunun içine düşersin? Bunu bilerek ve isteyerek yaptıysan o koltukta bir dakika daha oturmanın anlamı yok. Hayır, ben bunu bilerek yapmadım diyorsan bundan sonra bu 81 muhtar sana nasıl güvenecek? Üzülerek gördük ki bu muhtarların arasında, mahallesine tarihinde görmediği hizmetleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi tarafından alan muhtarlar var. Nasıl imzaladınız o dilekçeleri. Dilekçeyi okumadan imza atan muhtarları tenzih ederek soruyorum. Belediyelerin yapmış olduğu hizmetlerden memnun olan vatandaşların yüzüne nasıl bakacaksınız?

TEKRAR MUHTAR AÇIK’A HATIRLATALIM

Eğer bilerek bu siyasi oyunun içine girdiyse Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık’a muhtarların görevlerini hatırlatalım; Muhtarlar köy ve mahalleleri yöneten kişilerdir. Muhtarların öncelikli görevi yaşam standardını arttırmaktadır. Muhtarlar belediye ve öteki kamu kuruluşları ile ilişkilerin yönetilmesinden yükümlüdür. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ile birlikte mahalle sakinlerinin resmi evraklarını düzenlemekle de görevlidir. Görevlerini yükümlülüklerine nazaran yerine getirmeyen kişiler, muhtarlar yönetimsel kurul kararları ile görevden alınabilmektedir. Çok açık bir şekilde görevleri içerisinde muhtarların kendisini siyasi bir kimliğe kullandırtması, siyasi bir oyunun içinde yer alması yazmıyor. Bunları tüm vatandaşların adına kendisine hatırlatıyorum. Kamu görevini yerine getirip, en kısa sürede olayın iç yüzünü vatandaşlara açıklaması gerektiğini düşünüyorum.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar