Aydın
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.5
Ali PETEK

Ali PETEK

Mail: [email protected]

BAŞLARKEN…

Aslında bir gazetede köşe yazarlığı yapmanın bu ilki değil.. İlk deneyimime üniversite yıllarında henüz İktisat Fakültesinin ikinci sınıfında Eskişehir'in ünlü Sakarya gazetesinde başlamıştım. Bir grup öğrenci arkadaşımla gazete sahibinden gazetenin bir sayfasını rica etmiş ve o sayfayıda kültür ve sanat sayfası olarak düzenleyeceğimizi söylemiştik.. Gazete sahibi buna izin verdi ve 12 Eylül hemen sonrasında bu durum cesurca bir adım olarak düşünülebilirdi. Gazetenin yazı işleri Md. Önder abi aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinin de muhabiriydi. O bize gazeteciliğin bilmemiz gereken yönlerini anlatıyordu..Böylece köşe yazarlığı serüvenim başladı. Daha sonra son sınıfa geldiğimde Ulusal gazete olan Dünya gazetesinde de bir kaç köşe yazım yayınlandı.. Ama asıl benim için önemli olanıda şuydu.. Yine bir grup öğrenci arkadaşımla Eskişehir’de ‘’Demokrat Anadolu ‘’ diye gazete çıkardık.. İlk manşet haberi de bana ait olan haberdi.. Şimdi o gün beraber gazete çıkardığım arkadaşlarımın bir bölümü İletişim Fak..de hoca oldular. Uzun bir aradan sonra Aydın'a geldğimde Aydın yerel.com da yazmaya başladım.. Orada da yerel gazetelerin duayenlerinden sevgili Adnan Bilek ile tanıştım.. Bana köşe yazarlığının incelıkleri konusunda yardımcı oldu..  Yol göstericim oldu..

Günlerden bir gün üstad Adnan Bilek benim gene yazmamı istedi, üstelik Nazilli Muhabir Gazetesinde.. Benim hayır deme şansım kesinlikle iki nedenle kalmamıştı. Birincisi Adnan Bilek bu konuda benim üstadımdı onu kırmam mümkün değildi.. İkincisi de gazetenin imtiyaz sahibi sevgili Eray Gökçe’nin babası Erol Gökçe politik geçmişin içinde saygı duyduğum  abilerimden biriydi.. Bu nedenle yeniden başladım..

MERHABA..

Ekonomi-politik alanında köşe yazılarının çok fazla okuyucusu olmaz. Okuyucuya soğuk gelir ilgisini çekmez.. Ben de buna dikkat ederek yazılarımın biraz daha anlaşılır ve ilgi çekici olmasına çalışacağım.

Bu haftanın ilgi çekici konusu şu soru olabilirmi ?

Merkez Bankası Covid-19 karantina döneminde para basıyor mu?.. NEDEN?

Sorunun yanıtı evet MB para basıyor hem de fazlasıyla basıyor.

Tabiki de Altın ne olacak Döviz ne olacak sorularının yanıtları da bende..:)

Detaylarını haftaya görüşelim mi ne dersiniz..?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar