Aydın
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0
Eray Gökçe

Eray Gökçe

Mail: [email protected]

Başkan Özcan 45 bin 50 oyun namusunu koruyor

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, daha belediye başkanı adaylığı açıklanmamışken, ofisime ziyarette bulunmuştu.

2019’un Ocak ayının sonu olması lazım. Başkanla adaylık üzerine konuşurken, kendisine sorular yönelttim. Eğer ki başkan adayı olur ve seçilirseniz en büyük kriteriniz ve ince çizginiz ne olur demiştim. Başkan hiç düşünmeden kesinlikle kul hakkı yemem, yedirtmem demişti.

Nazilli’ye şu hizmeti yaparım, şu projeleri yaparım demedi. Kul hakkından bahsetti. Aslında Nazilli halkı şuan o kadar şanslı ki kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu bilen, başkanlık profilinin ilk sırasına bunu koyan, gece kafasını yastığa koyduğunda vicdanı ile yüzleşmeden rahatça uyuyan bir belediye başkanına sahip. Bu kafa yapısında olan birinin sizin oylarınıza sahip çıkmama gibi bir durumu olabilir mi?

Bir seçmen olarak, Nazilli’de yaşayan vatandaş olarak düşünelim. Bir belediye başkanına hangi kriterlere göre oy veririz. Kul hakkı yememe kriterini en başa koymaz mıyız?

Bir Belediye Başkanında görmek istediğimiz ilk ve önemli özelliği de kul hakkı yememesi değil midir?

Aile ve din ahlakının da temelini bu özellik oluşturmuyor mu?

Bu ahlakı hayat felsefesi edinmiş bir belediye başkanından korkmayın. Bu ahlaki değere sahip biri sizin verdiğiniz 45 bin 50 oyun namusunu korur.  

Nazilli halkına seslenmek istiyorum..

Bir gazeteci olarak yüzlerce kez şahit oldum. Makam aracıyla evine giderken benzin parasını kendi cebinden ödeyen bir belediye başkanına sahipsiniz. Bu şehir makam aracına atlayıp dağ köylerine kar yağdığında kartopu oynamaya giden belediye başkanlarını gördü. Bunları unutmayalım.

Belediye bünyesindeki restaurant ve kafelerde istediği gibi para ödemeden yiyip içebilir buna da kimse bir şey diyemez. Ya da belediyenin kasasından sizin paranızla bunu öder. Fakat her gittiğinde ve misafirleri geldiğinde hesabı hep kendi cebinden ödeyen bir belediye başkanına sahipsiniz. Bazen küçük gibi görünen olaylar, aslında hayat boyunca satın alınamayacak kadar büyük değerlerdir. Bu şehir misafirlerinin yiyip içtiklerini, belediyenin kasasından sizin paranızla hesap ödeyen belediye başkanları da gördü. Bunları unutmayalım. 

HİZMET KONUSUNDA İÇİNİZ RAHAT OLSUN

Herkesin görmezden geldiği, belediyenin elinin kolunu bağlayan borçlar yüzünden bazı hizmetlerin aksadığına şahit oluyoruz. Başkan Özcan, bundan önceki belediye başkanları gibi ne yazık ki şanslı bir şekilde başlamadı görevine. Borçsuz bir belediye alan diğer belediye başkanlarının aksine 102 Milyon TL borçla göreve başladı. Tabi ki elinizi kolunuzu bağlar. Yapmak istediğiniz hizmetleri erteletir. Eski belediye başkanı döneminden kalan SGK ve Vergi Borçları 50 Milyon TL’nin üstünde. Bunların faizine ödenen parayı düşünün bir de. Fakat buna rağmen bunların arkasına sığınmadan nokta dokunuşlarla yıllardır hizmet gitmeyen yerlere hizmet gitmeye başladı. Bazı vatandaşların haklı serzenişleri de oluyor. Esnaflarımız da oluyor. Biraz hayatımızla empati yapalım.

Bir esnaf olarak düşünürsek, yeni bir iş yeri açıyorsunuz ve 102 Bin TL borcunuz daha ilk günden var. Size vergi dairesinden geliyorlar. SGK’dan geliyorlar ve borçlarınızı yapılandırmanızı söylüyorlar. Daha ilk günden ensenize biniyorlar. Ne oluyor kardeşim demez misiniz.  Bunun aynısı Başkan Özcan’ın başkanlığa seçildiğinin ilk haftasında yaşandı. Bu borçlar yüzünden kendi işinizdeki hizmet ne kadar verimli olur? Basit bir örnek fakat bir düşünün derim.

Bir belediye başkanı göreve seçilir ve 5 yıl görev yapar. Belediye başkanını da bu 5 yıllık görev sonunda hizmet anlamında başarılı ve başarısız diye değerlendiririz. Henüz 16 aylık bir zaman geçmişken bu belediye başkanı başarılı veya başarısız diye yorumlarsak haksızlık etmiş oluruz.

Biraz sabır diyelim…

Büyükşehir ile birlikte Nazilli’ye yatırımlar gelecek. Bunun duyumu da aldık. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun planları dahilinde Nazilli şuan çok önemli bir konumda. Nazilli’yi de hizmet anlamında güzel günler bekliyor. Başkan Özcan’ın ittifak ortağı olduğu Büyükşehir ile uyumlu çalışmasının meyvelerini Nazilli hizmet anlamında görecek. Biraz daha sabır edelim. Nazilli’yi güzel günler bekliyor…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar