Aydın
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Yasaklarla son dakika gelişmesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yasaklarla son dakika gelişmesi!
Abone ol
Kapalı alanda uygulanan maske yasağı ile ilgili flaş gelişme. Türkiye de Omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı.

. Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastanelere yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde Batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek. Bayram sonrası tartışılacak konuların başında karantina zorunluluğunun kaldırılması gelecek. Bazı ülkeler karantina uygulamasını sona erdirdi. Türkiye'nin de bu yönde bir kararı gündemine alması bekleniyor. Aynı şekilde yaz ayları ile birlikte kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması ya da toplu taşıma gibi alanlar ile sınırlı tutulabileceği belirtiliyor.

Omicron’un alt varyantı BA.2’de korkulan olmadı. Birçok ülke Kovid’e grip muamelesi yapıyor. Türkiye’de de bayram sonrası karantina ve kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması planlanıyor.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında, Omicron'dan sonra ortaya çıkan alt varyant BA.2 ile ilgili korkulan olmadı. BA.2 de Omicron'a benzer etkiler gösterdi. Bu da pandeminin endemiye döneceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Virüsün hastalık yapma etkisinin düşmesi ile birlikte Avrupa ülkeleri arka arkaya test, maske, karantina zorunluluğu gibi konularda kararlar almaya başladı.

Bazı ülkeler artık Kovid'e grip muamelesi yapıyor. Batılı ülkeler arka arkaya sınırlamaları kaldırırken, Türkiye bayram sonrası karantina ve kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğunu gündemine alacak.

BAYRAM SONRASI KARARLARI

Türkiye de Omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı. Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastanelere yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde Batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

Bayram sonrası tartışılacak konuların başında karantina zorunluluğunun kaldırılması gelecek. Bazı ülkeler karantina uygulamasını sona erdirdi. Türkiye'nin de bu yönde bir kararı gündemine alması bekleniyor. Aynı şekilde yaz ayları ile birlikte kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması ya da toplu taşıma gibi alanlar ile sınırlı tutulabileceği belirtiliyor.

ANADOLU'DA DA ENDİŞE YOK

En çok endişe edilen konuların başında yaz ayları ile birlikte büyükşehirlerden Anadolu'ya doğru hareketlilik ve bunun sonrasında virüsün Anadolu şehirlerine taşıması geliyordu. Ancak bu yıl büyükşehir ile Anadolu'da günlük vakaların neredeyse aynı olması nedeniyle böyle bir endişe de yaşanmıyor. Uzmanlar, yaz aylarının sürpriz bir gelişme olmaması halinde çok rahat geçmesini bekliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABGC Yönetimi Başkan Çerçioğlu'nu Ziyaret Etti!Önceki Haber

ABGC Yönetimi Başkan Çerçioğlu'nu Ziyare...

Aydın’da uyuşturucuyu yola döküp kaçan şahıslar yakalandıSonraki Haber

Aydın’da uyuşturucuyu yola döküp kaçan ş...

Yorum Yazın

Muğla’da 35 yaşındaki İlknur bıçaklanarak öldürüldü
Efeler Gençlik Kampı spor etkinliğine ev sahipliği yapacak
Trenin çarptığı 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bisikletçiler Didim’de karşılandı
Çevre sakinleri yetkililerden önlem almalarını istedi
Türk Halk Müziği korosu kulakların pasını silecek
Çiftçinin en büyük yardımcısı halen atlar
Nazilli Karayolu temizlendi
Araç sayısı belli oldu
Aydın’da trafik kazası: 1 ölü, biri bebek 2 kişi yaralı
Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti
Aydın’da 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı
Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenin cenazesi toprağa verilecek
Aydın’da ‘toz taşınımı’ uyarısı
Barajların doluluk seviyeleri belli oldu
Aydın’da 389 kişiyi sorgulandı
Karacasu Kaymakamı başarılı öğrencileri ağırladı
Söke’de jandarma ekipleri bilgilendirme yaptı
Aydın’da 6 şüpheli yakalandı
Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar