Aydın
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Yağışlar çiftçilere bayram havası yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yağışlar çiftçilere bayram havası yaşattı
Abone ol
Aydın’da son haftalarda etkili olan yağışlı havalar çiftçilerin yüzünü güldürürken, barajlardaki doluluk oranlarının yükselmesi ile birlikte ’en kötü senaryo’ olarak hazırlanan sulama programı da askıya alındı.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Aydın'da yeni yılın ilk aylarından itibaren görülen yağışlar yüzleri güldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık ile birlikte üreticiler zor günler geçirirken, bu yıl etkili olan yağışlar ile birlikte barajların doluluk oranı da beklenenin üstüne çıktı. Üreticiler, 2022 sulama sezonu için umutlanırken, Aydın Valiliği başkanlığında paydaş kurumlar ile birlikte hazırlanan 'en kötü senaryo' da şu an için bitti.

Özellikle yazlık sulamalarda barajların önemli olduğuna dikkat çeken Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu; “Biraz gerilerden başlamakta fayda var. Çünkü 10 yılda bir bu tarz kuraklıklarla karşılaşıyoruz maalesef. Malum 2021 yılında bir hayli sıkıntı çektik. Zeytinde de gördük bunu. Özellikle dağ eteklerinde bulunan zeytinlerde rekolte ve kalite kaybı oluştu. Bizim yağışlı sezon Aydın'da biraz kaydı ama Ekim, Kasım aylarında başlar Mart ayına kadar devam eder. Eğer Aydın ve çevre iller yeterli yağış alırsa barajlarımız da dolar. Çünkü barajlar bize yazlık sulama yaptırabiliyor. Barajlar olmasa yazlık sulama yapamayız. Bu sebeple barajların doluluk oranı bizim için çok önemli ve değerli” dedi.

“En kötü senaryomuz şu anda bitti”
Barajlardaki doluluğun beklenenin üstünde olduğunu ifade eden Kendirlioğlu; “Geçen sene bu konuda tasarruflu giderek, paydaş kurumlarla koordineli bir şekilde çalışarak en az hasarla geçtiğimiz yılı atlattık. Tabi bunlardan da bir ders çıkarmamız gerekiyor. Bu sene de yağmurlar beklediğimizden daha iyi geçti. Barajların doluluk oranı bizim umduğumuzdan daha iyi şuanda. Özellikle Kemer Barajımız neredeyse dolmak üzere. Bu güzel sevindirici bir haber. Bu konuda henüz paydaş kurumlar ile bir toplantı yapmadık ama bunun bir değerlendirmesini yapacağız. Çünkü sezon başında en kötü senaryoya göre biz hazırlığımız yapmıştık. Yüzde 50 sulu yüzde 50 kuru tarım şeklinde bir senaryo hazırlamıştık. Artık o geçti. En kötü senaryomuz şu anda bitti. Yağışlar Mart ayında da bu şekilde devam ederse büyük bir sıkıntı çekmeden bu sezonu atlatırız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekipler alevler arasından çıkardıÖnceki Haber

Ekipler alevler arasından çıkardı

Aydın'da yaşayanlar dikkat!Sonraki Haber

Aydın'da yaşayanlar dikkat!

Yorum Yazın

Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan Bahar Konseri
Köşk’te trafik kazası: 1 ölü
Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti
Aydın'da hayvanları öldürüp kaydeden şahsa idari para cezası
Kuşadası Devlet Hastanesi'ne tıbbi cihazlar bağışlandı
Didim'de uyuşturucu operasyonu
Kurallara uymayan işletme sahiplerine para cezası uygulandı
Aydın jandarması izinsiz ava geçit vermedi
Aydın-İzmir Otoyolu'ndaki kazada ağır yalanan Araz hayatını kaybetti
Karaova Mahallesi'nde yol çalışması tamamlandı
Okul kantinleri denetlendi
Müdür Altıntaş, Bozdoğan'daki çalışmaları yerinde inceledi
Sakartepe rampasında kaza
Karacasu'da yol yapım çalışması sürüyor
TGC Nusret Müze Gemisi, ziyarete açıldı
Motosiklet ile kapkaç anları güvenlik kameralarına yansıdı
Nazilli Alparslan Türkeş Bulvarı'nda kazı çalışmaları başladı
Köşk İlçe Emniyet Amirliği suçlulara göz açtırmıyor
Öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Çiftçilere destekleme ödemeleri yapılacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar