Aydın
DOLAR40.8978
EURO47.7267
ALTIN4390.0

Üniversite öğrencilerinden Filistin eylemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite öğrencilerinden Filistin eylemi
Abone ol
Aydın'da üniversite öğrencileri, İsrail’in Gazze’de yaptığı zulme dur demek için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde 9 öğrenci topluluğu, İsrail’in Gazze’deki zulmüne dikkat çekmek amacıyla “Filistin için Buluşuyoruz, Gazze Nöbeti” adı altında eylem düzenledi. Mühendislik Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, ellerindeki pankartlarla yemekhane binası önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Esra Abdurrahmanoğlu, “Gazze'de yaşanan katliama karşı boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz. Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Abdurrahmanoğlu, “209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucu enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıyı, canı yananın rengine, diline ve dinine göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devleti, artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varmalıdır. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi, gençlik kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımı ile ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 'Say Stop' eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olacağımızı bildiriyoruz” dedi.

Ayrıca İngilizce açıklama yapılan gösteride oturma eylemi yapılırken, fotoğraflarla Gazze’de 200 günde 15 bin çocuğun öldürüldüğüne dikkat çekildi. Öldürülen çocukların fotoğrafları çocuk ayakkabıları ile sergilenip katliamın boyutuna dikkat çekildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otluk alandaki yangın söndürüldüÖnceki Haber

Otluk alandaki yangın söndürüldü

Başkan Günel'den yasakla ilgili açıklamaSonraki Haber

Başkan Günel'den yasakla ilgili açıklama

Yorum Yazın

Aydınlı sporcu Türkiye rekoru kırdı
Nazilli sonbahara hazırlanıyor
AK Parti Nazilli bu ölüme ağlıyor
Nazilli’de uyuşturucu operasyonu
ADÜ’de kontenjanların yüzde 99,77’si doldu
Aydın’da afet riskleri masaya yatırıldı
Aydın’da 20 bin adet kaçak makaron ele geçirildi
Didim’de parklar onarıma alındı
Efeler’de kadınlara indirimli konaklama imkanı
Nazilli’de yollar yenileniyor
Başkan Zencirci pazarcı esnafıyla buluştu
Başkan Özel’den üniversite öğrencilerine hoşgeldin mesajı
NDH’den aşırı sıcaklara karşı uyarı
Kuşadası’nda minik çocuklara süt desteği
ADÜ’de hasta çocuklara moral oldular
Aydınlı Muaythaiciler Zafer Kupası’na damga vurdu
Buharkent’te feci kaza: 1’i ağır 8 yaralı
Sıcak havadan bunalanlar Altınkum’a akın etti
Nazilli’de borçlar ödendi, hizmetler hız kazandı
Başkan Tetik’e muhtarlardan tam destek

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar