Aydın
DOLAR32.5986
EURO34.7648
ALTIN2420.2

Salı Pazarı tartışmasına Karakaya da dahil oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salı Pazarı tartışmasına Karakaya da dahil oldu!
Abone ol
Nazilli Çağdaş Ağrılılar Derneği ve aynı zamanda Nazilli Manavlar Odası Başkanı olan Necmettin Karakaya, Salı Pazarı’nın DSİ’nin bulunduğu alana taşınmasını engelleyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i eleştirdi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz ve partililer, Nazilli Çağdaş Ağrılılar Derneği ve aynı zamanda Nazilli Manavlar Odası Başkanı olan Necmettin Karakaya’yı teravih namazı sonrası ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde Salı Pazarı’nın DSİ’nin bulunduğu alana taşınması yer alırken, Başkan Karakaya’dan AK Partili Vekil Erim’e sert eleştiriler geldi. DSİ’nin bulunduğu alanı Salı Pazarı’nın taşınması adına Manavcılar Odası olarak AK Partili Erim’den talep ettiklerini fakat olumsuz cevap aldıklarını söyleyen Başkan Karakaya, bu konuyu Erim’in değil, AK Partili Vekil Mustafa Savaş’ın çözüme kavuşturacağına inandıklarını ifade etti. Konuyla ilgili yorumda bulunan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ise, olayın perde arkasında rant kokusu aldığını belirterek, konuyu AK Partili Vekil Mustafa Savaş ile görüşerek nihai sonuca varacaklarına inandığını belirtti. 

KUVVET ERİM’E TEPKİ GÖSTERDİ

Ziyaret sırasında konuşan Nazilli Çağdaş Ağrılılar Derneği ve aynı zamanda Nazilli Manavlar Odası Başkanı olan Necmettin Karakaya, Manavlar Odası olarak DSİ’nin bulunduğu alanı AK Partili Erim’den talep ettiklerini belirterek, “DSİ’ye bizde talepte bulunduk. AK Partili Vekil Bekir Kuvvet Erim’e talepte bulunduk. Önce Nazilli Belediyesi’ni suçladı. “Bu TOKİ konusunda bize alan göstermedi” dedi. Nazilli Belediyesi’nin alan gösterdiği de belgeli olarak ortaya çıktı. 16 dönüm yere karşılık 60 dönüm yer göstermiş Nazilli Belediyesi, bunu biliyoruz. Kuvvet Erim kendi çıkar amacıyla olaya bakıyor. Biz Nazillili Kuvvet Erim’e siz Nazilli çocuğu olarak Nazilli’ye bir şeyler vermeniz lazım dedim. Sizin Nazilli’nin sorunlarını bilmeniz lazım diye konuştum. Nazilli’nin kanayan yarası olan Salı Pazarı sorununu anlattım. Buranın mutlaka DSİ’nin bulunduğu alana taşınması gerekiyor dedim. Fakat olumlu sonuç alamadık.”

“BİZİM SİYASİ KİMLİĞİMİZ YOK”

Nazilli’nin sorunları ve çıkarları için her partiyle çalışmaya hazır olduklarını özellikle vurgulayan Başkan Karakaya, “Bizim için siyasi partiler önemli değildir. Bizim siyasi bir kimliğimiz yok. Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Biz Nazilli’miz için bir şeyler istiyoruz. Biz Nazilli çocuğuyuz. Biz Nazilli’miz için istiyoruz. Onun için pazarcılar olarak biz DSİ’nin bulunduğu alanı kapalı pazaryeri yapmak için istiyoruz. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül geldiğinde de söyledik. Bize bu alını versinler. Biz Nazilli Manavcılar Odası olarak inşaatını biz üstleneceğiz, biz yapacağız dedim. Bize o alanı versinler pazarcılar pazaryerini kendi yapacak.”

"ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ" 

Salı Pazarı konusunda verdiği mücadeleden dolayı Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a teşekkür eden Başkan Karakaya, “Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan pazarcıların, yani bizlerin sorununu üstlendi. Manavcılar Odası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Gerekirse imza da toplarız. STK olarak Nazilli’nin her sorunu için herkesle çalışmaya hazırız. Bu konu ortak bir sorunumuz. Bundan dolayı da Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a da yardımcı olmaya hazırız. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da bu konuda mağdurdur. Nazilli mağdurdur. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” 

“AK PARTİLİ VEKİL MUSTAFA SAVAŞ BU İŞİ ÇÖZER”

Konuyla ilgili AK Partili Vekil Mustafa Savaş ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Karakaya, “İftar yemeğimize geldiğinde AK Partili Vekil Mustafa Savaş ile konuyu görüştük. Şuan ki en büyük sorunun Salı Pazarının taşınması olduğunu aktardık. DSİ’nin bulunduğu yerin pazaryeri için önemini anlattık. 8-9 mahallemizi temsil edecek merkezi bir yer olduğunu söyledik. Dedim ki siz sivil toplum kuruluşlarına mı önem veriyorsunuz yoksa bireysel kişiler mi diye sordum. Mustafa Savaş sesimize kulak verdi. Konuyla ilgilendi. Konuştuğumuzda bizzat not aldı ve konuyla alakadar olacağını söyledi. Kendisi bu konuya da çok sıcak baktı. Geri dönüş yaptı bizden belgeler de istedi. Şunu gördük ki, çözerse Mustafa Savaş Vekil bu sorunu çözer.”

"BU OLAY RANT MESELESİDİR" 

Başkan Karakaya’yı dinleyen ve Salı Pazarı’nın DSİ’nin bulunduğu alana taşınması için mücadele vereceğini ifade eden İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Bekir Kuvvet Erim’in neden sorun çıkardığını çok iyi anlıyorum. Bu olay rant meselesidir. Ben Nazillililer için bu konuyla bizzat ilgileneceğim. Mustafa Savaş Vekille bu konuyu görüşeceğim. Kendisiyle konuyu aşmak için bizzat arayıp, görüşeceğim. Bu proje gerçekten çok önemlidir. Nazilli Salı Pazarı’nın taşınması adına Nazilli kamuoyunun hemfikir olduğunu görüyorum. Bunu çok net şekilde görüyoruz. Bu sorunun çözülmesi adına mücadele edeceğim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'ye şehit ateşi düştüÖnceki Haber

Denizli'ye şehit ateşi düştü

Nazilli'de 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandıSonraki Haber

Nazilli'de 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlan...

Yorum Yazın

Aydın'da tren kazası: 1 ağır yaralı
Aydın'da hava sıcaklıkları artacak
Çondur: “Fuar her geçen yıl artarak büyüyor”
Öğrenciler 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı
Güney Ege’de fırtına bekleniyor
Aydın-İzmir Otoyolu'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 yaralı
Başkan Sürücü: “Söke’nin doğal peyzajı için Şarlak Bölgesi bütüncül olarak korunmalı”
Çaldığı motoru Muğla’ya götürürken yakalandı
Başkan Tetik: "Çocuk, yurdun temelidir"
Hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Aydın Memecik Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
Uyuşturucu ile seyahate jandarma engeli
Ragbi Turnuvası heyecan dolu finalle bitti
Kuşadası’nda 4 şahsa cezai işlem uygulandı
Çine’de göletler kontrol edildi
Başak Koleji Korfbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu
Türkiye'nin her yerini dolaşan kamyon şoförü huzuru koyunlarda buldu
Başkan Çerçioğlu: "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"
Aydın'da doğal zahter kekiği yoğun ilgi görüyor
Aydın’da hedefi on ikiden vurdular

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar