Aydın
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8

O avukat hakkında suç duyurusu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O avukat hakkında suç duyurusu!
Abone ol
TBB yabancılara oturma izni ve ehliyet alabilmek için danışmanlık hizmeti verme videolarıyla gündeme gelen Töre Nuhoğlu isimli avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda İstanbul Information avukatlarından Töre Nuhoğlu, şirketin yabancılara oturma izni, ehliyet ve cezaevinden çıktıktan sonra nasıl ikamet alınabileceğini anlattığı görüldü.

Türkiye Barolar Birliği yabancılara oturma izni ve ehliyet alabilmek için danışmanlık hizmeti verme videolarıyla gündeme gelen Avukat Töre Nuhoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu ve Avukatlık Kanunu'na aykırılık içerdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

TBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Information şirketi yetkilileri ve/veya sosyal medya hesaplarının kullanıcıları tarafından yayınlanan, Türk Ceza Kanunu ve Avukatlık Kanunu'na aykırılık içerdiği değerlendirilen video kayıtlarının sosyal medya platformları üzerinden paylaşılarak gündeme gelmesi üzerine Türkiye Barolar Birliği tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Türkiye Barolar Birliği’nin suç duyurusu üzerine Odatv, Avukat Töre Nuhoğlu’na ulaştı. Nuhoğlu, “Evet, şimdi gördüm. Suç duyurusunda bulunulabilir, buna ilişkin bir savunma istemeleri durumunda savunmamı yapacağım” ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU

İstanbul Information şirketinin yabancılara oturma izni, ehliyet ve cezaevinden çıktıktan sonra nasıl ikamet alınabileceği konusunda danışmanlık hizmeti verdiği ortaya çıkmıştı.

Sosyal medyada gündeme gelen videolarda şirketin avukatlarından Töre Nuhoğlu’nun yabancılara ikamet izni almak için yapılması gerekenleri anlattığı videolar çokça paylaşılmıştı. 

İstanbul Information bir yıllık ikamet izni almak için yabancılardan 1600 lira, iki yıllık izni ise 2.300 liraya talep ediyor.

Sosyal medyada paylaşılan videolar sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

İstanbul Fatih'te faaliyet gösteren İstanbul Information isimli şirkete düzenlenen operasyonla Pakistan uyruklu şirket sahibi M.S.U, Pakistan uyruklu K.S. ve şirket çalışanları E.U, H.U, R.C yakalanarak gözaltına alındı.

Şirkette sigortasız işçi çalıştırıldığı, vergi kanununa aykırı hareket edildiği tespit edildi. İşyerine 45 bin TL para cezası kesildi.

Gözaltına alınan şirket çalışanlarından E.U, H.U, R.C., serbest bırakılırken Pakistan uyruklu şirket sahibi M.S.U. ile K.S. ise  "Resmi belgede sahtecilik" ve "Vergi kanununa muhalefet" suçlarından sınır dışı sevk işlemleri için Pendik'teki Ara Sevk Merkezi'ne gönderildiği öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Söke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Görevden Alındı!Önceki Haber

Söke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müd...

Başkan Özcan, üniversite öğrencilerine müjdesini paylaşacakSonraki Haber

Başkan Özcan, üniversite öğrencilerine m...

Yorum Yazın

Havada takla attı, kazanın şokuyla kalkıp yürüdü
Kuşadası'nda kıyı temizliği yapıldı
Meclis’te ‘Pozitif Ayrımcılık’ dikkat çekti
Aydın'da yeni öğrenci yurdu inşası sürüyor
Nazilli'de Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakaları tamamlandı
Belgesem Aydın Tarım Fuarı’na damga vurdu
Tetik ve meclis üyeleri Başkan Çerçioğlu ile görüştü
Aydın Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı
Sanayiciler Başkan Çerçioğlu ile bir araya geldi
Kasabı uyutan anne köpek gözünü kırpmadan eti alıp gitti
Jandarma Kore Gazisi Tetik’i yalnız bırakmadı
Okul servisleri denetleniyor
Terör örgütü propagandası yapan şahıs yakalandı
Sarıçay Barajı’nda çalışmalar sürüyor
Okuduğu okulda merdivenden düşen öğrenci yaralandı
Jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi
Didim’de Turizm Haftası kutlandı
Didim’de çevre kirliliğine dikkat çekildi
Aydın'da yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı
Nazilli’de aranan şüphelileri yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar