Aydın
DOLAR32.5866
EURO34.8097
ALTIN2512.4

Nazillili emlakçı Akbaş, "Yapı stoğumuz yetersiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazillili emlakçı Akbaş, "Yapı stoğumuz yetersiz"
Abone ol
Nazilli’de emlakçılık yapan Güler Kurudere Akbaş, ilçeye gelen depremzedelerin ev kiralama konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Akbaş, “Nazilli’ye gelen depremzede kardeşlerimizin en büyük isteklerinden bir tanesi kendilerini güvende hissedebilecekleri, devletinde onlara verecekleri kira desteği karşılığında bir ev bulabilmek. Fakat elimizde bu talebi karşılayabilecek yapı stoğumuz yok” dedi. 

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından yaklaşık resmi olarak 45 bin insanımız hayatını kaybederken, binlerce vatandaşımızda yaralandı. Depremde evini kaybeden ve depremin yaşandığı illerde durmak istemeyen depremzedelerde diğer illere göç etti. Nazilli’ye de bu anlamda yaklaşık 3 bin depremzede geldi. Bazıları yurtlara yerleştirilirken, kimisi de evlere yerleştirildi, ya da ev kiraladı. Nazilli’de 2010 yılından itibaren Barış Emlak olarak hizmet veren Güler Kurudere Akbaş, gelen talebi yeterli konut olmadığı için karşılayamadıklarını dile getirdi.

“KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSEDEBİLECEKLERİ EV ARIYORLAR”

Depremzedelerin ilçede ev kiralama konusunda yaşadığı sıkınları belirten emlakçı Güler Kurudere Akbaş, “Nazilli’ye gelen depremzede kardeşlerimizin en büyük isteklerinden bir tanesi kendilerini güvende hissedebilecekleri, devletinde onlara verecekleri kira desteği karşılığında bir ev bulabilmek. Fakat elimizde bu talebi karşılayabilecek bir arzımız yok. Çok az ya da yüksek katlar var, bunları da korktukları için tercih etmek istemiyorlar. Eski binaları da aynı sebeplerden istemiyorlar. Biraz daha genç, biraz daha sağlam, sağlıklı yapılar istiyorlar. Hala psikolojik olarak sallandıkları dile getiriyorlar. Fakat Nazilli’miz bu talebi karşılamıyor. Nazilli’de bu talebi karşılayacak yapı stoğumuz yok maalesef. Özellikle de kiralama hususunda büyük sıkıntı var. Tabi ki her aile KYK’larda kalmak istemiyor. Yeniden düzen kurmak istiyor.”

“2 BİN 500’ÜN ALTINDA KİRALIK EV YOK”

Nazilli’deki kiralık ev fiyatları hakkında da bilgi veren Akbaş, “Bu uygulamaya geçildiğinde alım satım da hareketlenecektir. Bunlardan kiraya verecekler de olur. Sıfır konutta yok ilçemizde. Doğalgazlı olsun dediğiniz zaman 5’inci kat asansörsüz 2 bin 500 lira. Mahallesine göre 4-5 bine çıkıyor. 2+1’de 3,6-4 gibi. Yeni imara açılan yerde kiralar daha yüksek, satın almak için de 1,5-2,5 milyon” diye konuştu. 

“TEK YÜREK OLDULAR”

Deprem zamanındaki tek yürek olarak yardımlaşma örneği gösteren Nazilli için gurur duyduğunu ifade eden Akbaş, “Nazilli’de ev sahipleri fiyatları arttırmadı. Karşılaştığım ev sahipleri oldu, 7 derken 5 bin, 5 bin dediği kiralık daireyi 3 bine depremzedelere verdi. Hepsi de fedakarlık yapıp yardımcı olmaya çalıştılar. Ben de emlakçı olarak hiçbir depremzededen komisyon talep etmedim. Bu süreç ne kadar bilmiyorum. Sadece Nazilli’de değil, birçok yerde depremzedemiz var. Yaklaşık 3 bin depremzedemiz var. Nazilli halkından gerçekten gurur duyuyorum. Memurundan ev hanımına esnafına öğrencisine. Depremin ilk gününden itibaren onlar için tek yürek oldular. Herkes bu konuda çok duyarlı. Nazilli’de bu talebi karşılayacak yapı stoğumuz yok maalesef. Özellikle de kiralama hususunda büyük sıkıntı var. Tabi ki her aile KYK’larda kalmak istemiyor. Yeniden düzen kurmak istiyor” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın'da bilezik hırsızları yakalandıÖnceki Haber

Aydın'da bilezik hırsızları yakalandı

Aydın'da kuraklık alarmıSonraki Haber

Aydın'da kuraklık alarmı

Yorum Yazın

Fuar’da Aydın Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgi
Nazilli Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor
Aydın’da gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi
Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Nazilli’de 5 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Gençler, doğayla iç içe bir gün geçirdi
Ege'de fırtına bekleniyor
Nazilli'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Didim’de Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı
Aydın’da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Hanutçuluğun önlenmesi için kararlı adımlar atılıyor
Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu
Tetik ilk müjdesini Bahar Konseri’nde verdi
Aydın’da firari zanlı kıskıvrak yakalandı
Aydın’da trafikte en büyük sıkıntı duyarsızlık
Aydın’da zehirlenen öğrencilerin son durumu belli oldu
Kaymakam Gökçe, muhtarlar ile bir araya geldi
Kuşadası'nda unutulan döviz dolu çanta polis tarafından bulundu
Otoyola girişler kapanınca trafik kitlendi
Balık ağı örme kursları yoğun talep görüyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar