Aydın
DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4

Nazilli'de öğretmenler grev yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli'de öğretmenler grev yaptı
Abone ol
Nazilli’de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyesi öğretmenler, hayat pahalılığından dolayı maaşlarına yüzde 100 zam yapılmasını isteyerek bir günlüğüne iş bırakma eylemi yaptı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi eş zamanlı olarak Nazilli’de de Eğitim-İş Sendikası üyesi olan öğretmenler 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aydın’da 2 bin 200 Nazilli’de de 250 üyesi bulunan sendika üyesi öğretmen bir günlüğüne okullarına gitmedi. Son yaşanan ekonomik olaylardan maaşlarının yetmediğini ifade ederek Nazilli Halk Eğitim önünde ellerinde pankartlarla toplanan Nazilli Eğitim-İş üyesi öğretmen buradan Uzun Çarşı ve son olarak Belediye Meydanı’nda yürüyüşlerini noktaladılar. Burada Nazilli Eğitim İş adına başkan Abdullah İçöz bir konuşma yaptı. Bu arada greve desteğe Bozdoğan Eğitim İş üyeleri de katıldı.

AKP iktidarının ekonomik krizin yükünü tamamen emekçilerin sırtına yıkan, gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikalar yürütmeye devam ettiğini ifade eden Başkan İçöz, “Ağustos 2021'de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkum edilmiştir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşida pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirlive, esnafa, çiftçiye. emekliye, işciye, vergi, zam, açlik ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür.”

ÜCRETLI KÖLE OLMAYACAĞIZ
Bu karanlık ekonomik tablo karşısında, aylardır meydanlara çağnda bulunduklarını ifade eden Abdullah İçöz, "Zam, Kriz, Yoksulluk: Tükeniyoruz" diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktifanı önlemler almaya çağırıyoruz. Ancak tüm bu çağrılarımıza ve taleplerimize yanıt verilmediği gibi her gün biraz daha yoksullaşıyoruz, emeğimiz ucuzluyor. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam daha da imkânsız hale gelmişken, AKP iktidan sadece yandaşların özgür ve refah içinde olduğu bir ülke yaratmıştır” dedi. 

“YÜZDE YÜZ ZAM İSTİYORUZ”
Güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz diyen Nazilli Eğitim İş İlçe Başkanı Abdullah İçöz, “İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz. Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılbaşında kapanma mı geliyor?Önceki Haber

Yılbaşında kapanma mı geliyor?

Yaşlı adama otobüs çarptı!Sonraki Haber

Yaşlı adama otobüs çarptı!

Yorum Yazın

Başkan Tetik koltuğu çocuklara bıraktı
Organik Tarım Eğitimi düzenlendi
Söke’de tohum ve kompost dağıtım töreni yapıldı
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı
Çerçioğlu: “Kuyucağımıza çok güzel hizmetler edeceğimizin inancındayım”
Aydın’da en çok yatırım yapılan kurumlar belli oldu
Kuşadası 9. Resim Çalıştayı başladı
Kuşadası'nda çocukların 23 Nisan coşkusu sürüyor
59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aydın’dan geçecek
Kuyucak'ta zeytin güvesi uyarısı
Aydın Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri bisiklet kullanmayı yaygınlaştırdı
Daha önce de aynı suçtan soruşturma geçirmiş
DKMP, faaliyetlerini ve Aydın’ın zenginliklerini bu stant ile tanıttı
Menteşeler'in muhtar adayı seçimin iptal edilmesini istedi
Büyükşehir, 23 Nisan’ı binlerce kişinin katıldığı konserle kutladı
Aydın’da toz taşınımı bekleniyor
Mesaide müdür, tatilde çoban
Aydın’da kuvars hırsızları yakalandı
Kuşadası'nda jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi
Aydın’da uyuşturucu operasyonu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar