Aydın
DOLAR32.2511
EURO35.0023
ALTIN2418.4

Nazilli Salı Pazarı olayında gerilim yükseliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli Salı Pazarı olayında gerilim yükseliyor
Abone ol
CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Nazilli Salı Pazarı’nın DSİ’nin bulunduğu alana taşınması gerektiğini söyleyerek, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i topa tuttu. AK Partili Erim’in doğruları konuşmadığını söyleyen Bülbül, “DSİ’nin bulunduğu alan 16 dönüm. Biz buna rağmen kendilerine yer takası için 60 dönümlük alan gösterdik. Bekir Bey bunu yalanlıyor. Bunlar elimizde belgeli. Doğruları konuşmuyor” dedi

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Ümit Öncü’nün ardından bir Salı Pazarı açıklaması da CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül’den geldi. Başkan Özcan ve Muhtar Öncü’nün Salı Pazarı’nın DSİ’nin bulunduğu alana taşınması adına yaptıkları açıklamaları destekleyen CHP’li Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i sert dille eleştirdi. AK Partili Erim’in doğruları konuşmadığını söyleyen CHP’li Bülbül, Salı Pazarı’nın mutlaka DSİ’nin bulunduğu alana biran önce taşınması gerektiğini belirtti.

“BİZ KENDİLERİNE YER TEKLİF ETTİK”

AK Partili Vekil Erim’in doğruları konuşmadığını ifade eden CHP’li Bülbül, “Millet ittifakı belediyesi olarak kendilerine takas için yer teklif ettik. DSİ’nin bulunduğu yer 16 dönümlük bir yer. Biz o yere karşı Bereketli Mahalle’mizde bulunan 60 dönümlük yere karşı takas önerdik. DSİ’nin bulunduğu yerinde pazaryeri olması talebinde bulunduk. Çünkü Salı Pazarı çok sıkışmış ve vatandaşın tepkileri vardı. Fakat Sayın Vekilimiz Bekir Kuvvet Erim böyle bir şeyin olmadığını söylüyor. Elimizde belge var. Bekir Bey önce Pirlibey’e TOKİ’nin kurulması için uğraştı. Ardından Güzelköy’e gitti. En son da DSİ’nin bulunduğu alana kurulmasını istedi.”

“BEKİR BEY DEPREM PROFESÖRÜ MÜ OLDU?”

AK Partili Vekil Erim’in milletvekilliği döneminde Nazilli’ye devlet yatırımlarının gelmediğini savunan CHP’li Bülbül, “Bekir Bey depreme dayanıksız yerler konusunda da çok uzmanlaştı. Sayıyorum; Kütüphane depreme dayanıksız. Arkasından Öğretmen Evi depreme dayanıksız. DSİ’nin bulunduğu yer depreme dayanıksız. Nazilli Lisesi depreme dayanıksız. Bu konularda uzmanlaştı. Acaba diyorum ki deprem profesörü mü Bekir Bey? 20 yıllık iktidarlıklarında ve Bekir Bey’in 4 buçuk yıllık milletvekilliği döneminde Nazilli’ye ne geldi?”

“NAZİLLİ HALKIYLA ALAY ETMESİNLER”

Nazilli Emekliler Derneği’nin TOKİ üzerinden yıllarca oyalandığını ifade eden CHP’li Bülbül, “Biz diyoruz ki DSİ’nin bulunduğu yer pazaryeri olmalı. Salı Pazarı oraya taşınmalıdır. Takas kabul edilmelidir. TOKİ meselesini de Nazilli Emekliler Derneği başkanına sorun. Bıktılar artık. Verilen sözlerden bıktılar. Geçen gün ziyarete gittim. Diyor ki, iktidar vekilleri bize imza toplattırdı diyor. Dar gelirli insanlar başvurdu. Yer gösterdiler sürekli değişiyor. Böyle bir şey olabilir mi diyor. Yakarışta bulunuyor. Yapacakları sözleri versinler. Nazilli halkıyla alay etmesinler. TOKİ ile anlaşmasını bir görelim. Doğruyu söylemiyor. DSİ’nin yeri, Denizli, Muğla ve Aydın bölgesinin erozyonu önleme çalışmasını yapan bir yeriydi. Bu konuda Nazilli ödüllendirilmişti. İlk önce depreme dayanıksız dediler. Ondan sonra aldılar koskoca 3 ile bakan erozyonla mücadele merkezini Aydın’da 2 tane odaya sıkıştırdılar. Yeter artık.”

“BEKİR BEY HERHALDE İNCİR TÜCCARLIĞI YAPACAK”

AK Parti’nin Aydın’a devlet yatırımları yapmadığını söyleyen CHP’li Bülbül, “Acaba Bekir Bey emekli olunca incir işletmeciliği mi yapacak? 2 yerde çalışma yapıyormuş. Biri Feslek’te, biri de Güzelköy’de. Düzeltmeler yapıyormuş. Ağaç ve yer düzenlemeleri yapıyormuş. Kolay gelsin diyelim. Aydın ili olarak devlet yatırımlarında ülke genelinde sondan 4’üncü sıradayız. 77’inci durumdayız. Bugün üzülerek söylemem gerekirse Artvin’in nüfusu 169 bin. Rize’nin nüfusu 354 bin. Aydın’ın nüfusu 1 milyon 114 bin. Yarısı eden Artvin ve Rize’de havaalanı yapılıyor. Bizim nerede havaalanımız? Nerede sözler? Nerede Çıldır Havaalanı? Nerede hızlı tren?”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazilli’de 2 bin 500 çocuk tiyatro ile buluştuÖnceki Haber

Nazilli’de 2 bin 500 çocuk tiyatro ile b...

Nazilli'de Ağrılılar iftarda buluştuSonraki Haber

Nazilli'de Ağrılılar iftarda buluştu

Yorum Yazın

Cenazede kalp krizi geçiren muhtar yaşamını yitirdi
Başkan Çerçioğlu: "Can dostlarımız için en iyi hizmeti verme gayretindeyiz"
Üreticilere 30 bin domates fidesi dağıtıldı
Aydın’da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarma anlattı, liseli gençler daha yakından tanıdı
Terör propagandası yapan 8 kişi yakalandı
Söke’de tuzak sayımları yapıldı
25 yaşındaki Aydınlı genç yaşamını yitirdi
Aydın merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu
Aydın’da trafik kazası: 2 yaralı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu
Kuşadası estetik ve özgün tasarımlarla fark oluşturuyor
Yaz spor okulları için kayıtlar başladı
Nazilli Etnografya Müzesi'ne ziyaretçi akını
Çinli kadın, gazetecilere yarım yamalak Türkçesi ile böyle tepki gösterdi
Kuşadası’nda hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Artan fiyatlar kiraz üreticisini mutlu etti
Aydınlı genç sporcular, şampiyonadan madalyalarla döndü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar