Aydın
DOLAR32.3729
EURO34.9897
ALTIN2325.4

Nazilli il olmak için omuz omuza verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli il olmak için omuz omuza verdi
Abone ol
84 yıldır il olmayı bekleyen Nazilli’de Kürşat Engin Özcan önderliğinde bir araya gelen heyet, çalıştay ön toplantısı gerçekleştirdi.

Nazilli’nin il olma çalıştayı, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde düzenlendi. Nazilli’nin il olması için yol haritasını belirlemek üzere STK ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Özcan, “İsminde il olan tek yer Nazilli’dir. Köylerinde bile il sevdası vardır. Çünkü hak ediyoruz” dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Nazilli halkının yıllardır beklediği il olma özlemi için Nazilli’de Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, kamuoyu oluşturmak için harekete geçti. Nazilli Belediye Nikah Salonu’nda STK ve muhtarlarla bir araya gelen ve yapılacak çalıştay öncesi, yerel yönetim olarak yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunan Başkan Özcan, Nazilli için birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Artık omuz omuza verip, güç birliğiyle, hangi kapı çalınması gerekiyorsa onu yapalım” diye konuştu.

“KÖYLERİNDE BİLE İL SEVDASI VAR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Ekim 1937’de “Nazilli atide göstereceği gelişme ile vilayet merkezi olacaktır” sözünden hareketle ilk adımı attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Türkiye’de il olma sözünü alan ilk şehrin Nazilli olduğunu söyledi. 40 ilden daha büyük olan Nazilli’nin adında il olan tek kent olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bahşettiği bu umudun gerçekleşmesine yakın olduğumuz süreçteyiz. İsmet İnönü ve kentimize gelen cumhurbaşkanlarımızın Nazilli’nin il olacağı yönünde söylemleri oldu. 1991’de buna benzer bir toplantı yapılmış ama il olma noktasına varamadık. Nazilli bu makus talihini aşamamıştır. Halbuki 1937’de ilk sözü alan biziz. Bu sözün gerçekleşmesi bu değerli ekibin çalışmasıyla gerçekleşecek. İsminde il olan tek yer Nazilli’dir. Köylerinde bile il sevdası vardır. Çünkü hak ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Hükümetin bu konuda çalışması olduğunu ve siyasi kulislerde konuşulduğunu ifade eden Kürşat Engin Özcan, “Bu sefer inşallah il olacağız. 1984 yılına kadar Nazilli komşu illerden daha çok ekonomik katkı yapmıştır. Bir süre sonra ekonomik merkez olmaktan uzaklaştık. Bunu il olarak aşabileceğimizi düşünüyorum. Bu şehrin ekonomik gerçeklerini iyi biliyoruz. Artık işin içinden çıkılamaz bir noktaya geldik. Nazilli 40 ilden daha büyük. İl olmayı hak eden bir yer. Aydın ile Denizli arasında kalmak handikap gibi görünse de binlerce yıldır bu insanlar hep en önde olmuştur. Üniversitemiz oluşabilir, yerel hizmetlerimiz gelirlerle birlikte artabilir. Daha fazla kaynak aktarılacaktır. Bunların önündeki birçok engel yasal. Mecliste çıkan bir yasayla Nazilli inşallah il olur. Nazilli’nin yetiştirmiş olduğu değerleri, bu sürecin içerisinde görmek istiyoruz. Artık omuz omuza verip, güç birliğiyle, hangi kapı çalınması gerekiyorsa onu yapalım” dedi. Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından siyasi parti ve STK temsilcileri ile muhtarlar görüşlerini belirterek, Nazilli’nin il olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın, öğrencilerin tercihi olduÖnceki Haber

Aydın, öğrencilerin tercihi oldu

Aydın'da trafik kazası: 10 yaralıSonraki Haber

Aydın'da trafik kazası: 10 yaralı

Yorum Yazın

Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
Emekli vatandaşlar destekleri için Çerçioğlu'na teşekkür etti
Aranan şahıslar Kuşadası polisinden kaçamadı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu
Son başvuru tarihi 2 Nisan
Darp edilen şahsın aslında gasp mağduru olduğu belirtildi
Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu
İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
Zirai ilaç ve gübre bayileri denetlendi
Aydınlı esnafın çiçek hırsızlarıyla başı dertte
Riske dayalı gıda işletmeleri denetlendi
Kırmızı palmiye böceği için çalışmalar başladı
Jandarma ekipleri minikler ile birlikte fidan dikti
Milli Park’ta ziyaretçiler bilgilendirildi
Sosyal medyadan yaptığı silah paylaşımı yakalattı
Buharkent'te incir ve kestane fidanları incelendi
Çerçioğlu, iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya geldi
Evde sağlık hizmeti alan hastalar takip ediliyor
Aydın’ı üzen ölüm
Aydın’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar