Aydın
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

Nazilli Belediyesi'nden gururlandıran başarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli Belediyesi'nden gururlandıran başarı
Abone ol
Türkiye Belediyeler Birliği'nin Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması'nda, Nazilli Belediyesi ödüle layık görüldü. Büyük başarıya imza atan Başkan Özcan ve ekibi Nazilli’nin gururu oldu

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği'nin meclis toplantısına katıldı. Toplantı sonunda tüm belediyelerin katıldığı “Yeşil Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Heyet tarafından yapılan değerlendirmeye göre geliştirdiği proje ile Nazilli Belediyesi ödül almaya hak kazandı. Büyük başarıya imza atan Başkan Özcan ve ekibi, ödülünü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın elinden aldı. Ödül almanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Özcan, “Nazilli’mizi, Belediyemizi ve bizleri onurlandıran ve ödüle layık gören değerlendirme heyetine teşekkür ediyorum. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan cennet memleketimizi geliştirmeye ve korumaya daima devam edeceğiz” dedi. 

NEFES TEPESİ PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İsabeyli’de uygulanacak Nefes Tepesi Projesi hakkında bilgi veren Başkan Özcan, “Nefes Tepesi Projemiz ile İsabeyli Mahallemiz 1616 parselde bulunan; yeşil alan bakımından zengin olmasına karşın yıllardır atıl durumda olan alanı, gerekli peyzaj düzenlemeleri ile vatandaşlarımızın kullanımına sunarak kentsel çevre kalitesini arttırıcı, insan odaklı yeşil alanlar oluşturmayı amaçlıyoruz. Özellikle kent merkezinde yaşayan ve gürültülü ortamlardan uzaklaşmak isteyen ailelerin, çocukları ile beraber doğa ile iç içe, rahatça vakit geçirebilecekleri bir sosyal donatı alanı oluşturmak hedeflenmektedir. Böylece, günümüz çocuklarında çok sık görülen ve adeta bağımlılık haline gelen, ‘bilgisayar ve tablet ile vakit geçirme’ alışkanlığını ortadan kaldırarak, erken yaşlardan itibaren doğa sevgisinin çocuklarımıza kazandırılması düşünülmektedir. 

“ORMAN YANGINLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Proje kapsamında orman yangınlarının önüne geçilecek birçok çalışma yapılacağını ifade eden Başkan Özcan, “Projemiz kapsamında belirlenen 64 bin 812 metrekare alanda orman yangınlarının önüne geçmek adına; mangal, piknik tüpü gibi aletlerin kullanımına izin verilmeyecek; oluşturulacak servis alanı sayesinde ziyaretçilere yiyecek ve içecek hizmeti verilerek, belediyemize gelir kaynağı oluşturulacaktır. Buradan elde edilen gelirle hem projenin sürdürülebilirliği sağlanacak, hem de ziyaretçilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda ihtiyaç duyulan iyileştirmeler yapılacaktır”

ÇOCUKLARA MÜJDEYİ VERDİ

Projenin kapsamı hakkında konuşan ve çocuklara da müjde veren Başkan Özcan, “Tüm bu çalışmaların yanı sıra arazimizin fiziki şartları göz önünde bulundurularak yamaç kısmında çocuklar için ‘Uçurtma Tepesi’ oluşturulacaktır. Çocuklarımızın dilediği zaman kullanabilmeleri amacıyla belirlenen noktalara sabit uçurtma askıları konumlandırılacaktır. Ailelerimiz için alandaki doğa manzarasını ve çocuklarının aktivitelerini gözlemleyebilecekleri seyir terası inşa edilecektir. Uçurtma tepesinin yanında çocuklarımız için hem sosyalleşebilecekleri hem de keyifle vakit geçirebilecekleri oyun alanları hazırlanacaktır”

“EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ AKTİVİTELER OLACAK”

Projenin çocuklara sosyal aktiviteler sunacağını belirten Başkan Özcan, “Projemiz kapsamında belediyemiz tarafından görevlendirilen personelimiz ‘oyun ablası’ olarak görevlendirilecek, çocuklarımızın sosyal donatı alanında eğitici ve öğretici aktivitelere katılımı sağlanacaktır. Söz konusu projemiz ile koruma-kullanma dengesi göz önünde bulundurularak yeşil alan bakımından zengin ancak atıl vaziyette bulunan bölge vatandaşlarımızın hizmetine kazandırılacaktır. Sosyal donatılar içerisinde verilecek hizmetlerden elde edilecek gelirler sayesinde projemizin ilerleyen yıllarda daha kapsamlı şekilde sürdürülmesi sağlanacaktır.”


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın'da 19 kaçak göçmen yakalandıÖnceki Haber

Aydın'da 19 kaçak göçmen yakalandı

Başkan Yörükoğlu çiftçinin beklentisini açıkladıSonraki Haber

Başkan Yörükoğlu çiftçinin beklentisini...

Yorum Yazın

Muğla’da 35 yaşındaki İlknur bıçaklanarak öldürüldü
Efeler Gençlik Kampı spor etkinliğine ev sahipliği yapacak
Trenin çarptığı 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bisikletçiler Didim’de karşılandı
Çevre sakinleri yetkililerden önlem almalarını istedi
Türk Halk Müziği korosu kulakların pasını silecek
Çiftçinin en büyük yardımcısı halen atlar
Nazilli Karayolu temizlendi
Araç sayısı belli oldu
Aydın’da trafik kazası: 1 ölü, biri bebek 2 kişi yaralı
Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti
Aydın’da 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı
Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenin cenazesi toprağa verilecek
Aydın’da ‘toz taşınımı’ uyarısı
Barajların doluluk seviyeleri belli oldu
Aydın’da 389 kişiyi sorgulandı
Karacasu Kaymakamı başarılı öğrencileri ağırladı
Söke’de jandarma ekipleri bilgilendirme yaptı
Aydın’da 6 şüpheli yakalandı
Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar