Aydın
DOLAR32.5933
EURO34.6922
ALTIN2522.3

Kuşadası’nda sahipsiz can dostların ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuşadası’nda sahipsiz can dostların ihtiyaçları ücretsiz karşılanıyor
Abone ol
Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde 2023 yılının ilk 5 ayında Kuşadası Belediyesi’nde görevli veterinerler tarafından bin 398’i kedi, 479’u köpek olmak üzere toplam bin 877 sokak hayvanı kısırlaştırıldı. Birçok sahipsiz can dostu sıcak yuvaya da kavuşturan merkez, sokak hayvanları için sunduğu ücretsiz tedavi ve aşı hizmetiyle de takdir topluyor.

Sokak hayvanlarıyla ilgili yaşama geçirdiği projelerle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, Kirazlı Mahallesi yolunda bulunan Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde yıl boyunca binlerce sahipsiz kedi ve köpeğin bakım ve sorumluluğunu üstleniyor. Can dostları kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olarak gören Kuşadası Belediyesi, merkez aracılığıyla sokak hayvanlarının geçici barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını da karşılıyor.

3 veteriner ile 6 veteriner teknikerinin görev yaptığı merkezde, bir tane de kedi tedavi ünitesi bulunuyor. Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılan ünitede, tamamen kedilere özel tedavi uygulanıyor. Ayrıca hayvan ambulansı olan iki Haybulans aracıyla da hasta ve yaralı sokak hayvanlarının yardımı yapılıyor. 7/24 esasına göre çalışan ekipler, mesafe gözetmeksizin Kuşadası’nın en ücra köşelerine giderek yaralı ya da hasta olan sokak hayvanlarına acil müdahalede bulunuyor.

Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanları için geçici barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarının yanı sıra, sağlıkları ve yaşam şartları açısından büyük önem taşıyan kısırlaştırma hizmeti de sunuyor. Merkezde görevli veterinerler tarafından, tam donanımlı 2 ameliyathanede günde ortalama 15 kedi ile 8 köpek kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırıldıktan sonra küpe takılan sokak hayvanları, bir süre gözetim altında tutulduktan sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Geçtiğimiz yıl 616 köpek, bin 877 kediyi kısırlaştıran veterinerler, bu yılın ilk 5 ayında ise bin 398’i kedi, 479’u köpek olmak üzere toplam bin 877 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

‘CAN DOSTLARIMIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ’

2023 yılında 2 bin 500’den fazla sokak hayvanını kısırlaştırmayı hedeflediklerini belirten Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fulya Akıllı, “Öncelikle Kuşadası Belediyesi olarak can dostlarımızı çok önemsiyoruz. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çevre, toplum ve tabi ki hayvan sağlığı için çok büyük önem taşıyor. Sokak hayvanları sayısı göz önüne alındığında yaptığımız kısırlaştırma işlemlerinin sahaya ciddi anlamda yansıdığını görüyoruz. Hayvan severler, yaşadıkları bölgede hasta ve kısırlaştırılmamış kedi veya köpek varsa rahatlıkla merkezimize getirebilir. Ayrıca Güvercin Masaya ait çağrı merkezi numarası olan 444 71 14’ü arayarak talep oluşturabilirler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmanın dikkati 4 şüpheliyi yakalattıÖnceki Haber

Jandarmanın dikkati 4 şüpheliyi yakalatt...

Didim Belediyesi 'En İyi Çevre Eğitim Ödülü'ne layık görüldüSonraki Haber

Didim Belediyesi 'En İyi Çevre Eğitim Öd...

Yorum Yazın

Havada takla attı, kazanın şokuyla kalkıp yürüdü
Kuşadası'nda kıyı temizliği yapıldı
Meclis’te ‘Pozitif Ayrımcılık’ dikkat çekti
Aydın'da yeni öğrenci yurdu inşası sürüyor
Nazilli'de Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakaları tamamlandı
Belgesem Aydın Tarım Fuarı’na damga vurdu
Tetik ve meclis üyeleri Başkan Çerçioğlu ile görüştü
Aydın Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı
Sanayiciler Başkan Çerçioğlu ile bir araya geldi
Kasabı uyutan anne köpek gözünü kırpmadan eti alıp gitti
Jandarma Kore Gazisi Tetik’i yalnız bırakmadı
Okul servisleri denetleniyor
Terör örgütü propagandası yapan şahıs yakalandı
Sarıçay Barajı’nda çalışmalar sürüyor
Okuduğu okulda merdivenden düşen öğrenci yaralandı
Jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi
Didim’de Turizm Haftası kutlandı
Didim’de çevre kirliliğine dikkat çekildi
Aydın'da yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı
Nazilli’de aranan şüphelileri yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar