Aydın
DOLAR32.7799
EURO35.1125
ALTIN2457.0

Kuşadası estetik ve özgün tasarımlarla fark oluşturuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuşadası estetik ve özgün tasarımlarla fark oluşturuyor
Abone ol
Kuşadası Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü alt ve üst yapı yenileme çalışmalarını modern ve estetik dokunuşlarla renklendirmeye devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen kent estetiği çalışmaları kapsamında turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turiste hizmet veren taksi durakları yenilenirken, “müzik kenti” kimliğine uygun tasarımlar ise dikkat çekiyor.

ESTETİK DEĞİŞİM TAKSİ DURAKLARI İLE BAŞLADI

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kente estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında kentin merkezi noktalarında bulunan tüm taksi durakları yenilendi. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekibi tarafından tasarlanan ödüllü yeni duraklar özgün ve estetik görünümleri kadar taksici esnafının çalışma şartlarına sunduğu katkı ve konfor ile de memnuniyet oluşturuyor. İçerisinde dinlenme alanı, mutfak ve tuvaletin de bulunduğu özel tasarımlı prefabrik duraklar, taksici esnafına yerli ve yabancı turistlere daha konforlu hizmet verme olanağı sunuyor. Geçmişte farlı renk ve tasarımları ile görüntü kirliliğine neden olan taksi duraklarının uluslararası sembol ve standartlara kavuşmasını sağlayan tek tip tasarımlı işlevsel duraklar kent turizmine de katkı sunuyor. Taksi duraklarının yenilenmesinden büyük bir memnuniyet duyan taksici esnafı ise yolculara çok daha iyi şartlarda hizmet vermeye başladıklarını belirterek Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.

MÜZİK KENTİ KİMLİĞİ NOTA DESENLİ KENT MOBİLYALARI İLE GÜÇLENİYOR

Başkan Ömer Günel tarafından 6 yıllık aranın ardından 2019 yılında yeniden kente kazandırılan Altın Güvercin Beste Yarışması ve turizm sezonunda düzenlediği kaliteli konserler ile Kuşadası’nı müzikle anılır bir kent haline getiren Kuşadası Belediyesi, “müzik kenti” kimliğini sokaklara taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yapılan müzik temalı Altın Güvercin Müzik Parkı’na, yine müzik temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu ile kente kazandırılan 4 heykeli yerleştirerek parkın etrafını nota figürlü çitlerle çeviren Kuşadası Belediyesi, son olarak tarihi sur duvarlarının etrafına da nota figürlü çitler yerleştirdi.

Geçtiğimiz dönemde duvarları Türk Edebiyatının usta kalemlerinin mural adı verilen duvar resimleri ile renklendirilen Sevgi Sokak’ta bulunan tarihi sur duvarlarının etrafına yerleştirilen nota figürlü çitler, esnaf ve vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı. Çitler bir yandan tarihi surların tahrip edilmesini ve zarar görmesini engellerken bir yandan da taşıdığı müzik teması ile Sevgi Sokak’ın atmosferine neşe ve estetik kattı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaz spor okulları için kayıtlar başladıÖnceki Haber

Yaz spor okulları için kayıtlar başladı

Aydın’da uyuşturucu operasyonuSonraki Haber

Aydın’da uyuşturucu operasyonu

Yorum Yazın

Dalgayla açığa sürüklenen kadının hayatını gençler kurtardı
Aydın'daki hayvan pazarında bu yıl durgunluk yaşanıyor
Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk
Aydın’da 10 Bin 276 sağlık personeli görev alacak
Didim’de uyuşturucu operasyonu
Kuşadası’nda gün batımı mest ediyor
Aydın’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
Başkan Sürücü: “Atıl havuzlara dikkat”
4 bin litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Aydın’da 100 bin metrelik içme suyu sondaj çalışması tamamladı
Aydın’da sahte rapor düzenleyen örgüte operasyon
Jandarma Milli Park’ta bilgilendirmede bulundu
Germencik’te 25 adet hint keneviri ele geçirildi
Aydın'da facianın eşiğinden dönüldü
Aydın’da itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi faciayı önledi
Aydın Ticaret Borsası'ndan Ankara çıkarması
Büyükşehir Mehmet Ali Tosun Bulvarı’nı yeniledi
Jandarmadan kuzu operasyonu
Karısını darp ederek öldüren şahıs tutuklandı
Sahil beldelerinde bayram yoğunluğu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar