Aydın
DOLAR32.3843
EURO35.1134
ALTIN2326.4

Karakuş üyelere seslenerek beyaz listeye destek istedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Nazilli Ticaret Odası başkan adayı Erol Karakuş, üyelere seslenerek beyaz listeye destek istedi.

Nazilli Ticaret Odası başkan adayı Erol Karakuş, üyelere seslenerek beyaz listeye destek istedi. Başkan adayı Karakuş yaptığı açıklamada;

"Kıymetli basın mensupları, değerli üyelerimiz"

"1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan Nazilli Ticaret Odası seçimlerinde hepinizin malumu olduğu üzere başkan adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Ben ve ekibim sürekli sahada çalışmalar yaparak projelerimize odaklanmış vaziyetteyiz. Yapacağımız çalışmalar kadar neden aday olduğumuzu da seçmenlerimize anlatıp onların görüşlerini almaya çalışıyoruz. Karşılaştığımız manzara aslında çok net; hepimiz aynı dertlerden muzdarip olmuşuz.
Kısa bir zaman içerisinde kendimizi anlatmaya çalışırken mevcut yönetimin geçtiğimiz gün yayınladıkları faaliyet raporu bizim dilimiz oldu. Kendi ifadeleri ile yayınladıkları rapora göre, çeşitli kurumlarla 418 görüşme yapılmış. Bunlardan neredeyse tamamı maalesef ki çözümsüz kalmış. Raporda bahsedilen faaliyetlerin çoğunun da ne Nazilli Ticaret Odası ile ne de oda üyelerinin menfaatiyle bir alakası bulunmamaktadır.
Raporda ilk dikkatimizi çeken ise son dört yıl değil, 9 yıllık faaliyetler paylaşılmıştır. En büyük faaliyet olarak da yine geçen seçimlerde olduğu gibi Hizmet Binası yapımı karşımıza çıkmıştır.
Üyelerin en çok finansmana ihtiyaç duydukları dönemde bile TOBB tarafından açıklanan krediye yeterli eş finansman sağlanmamış, krediden 4800 üyeden sadece 166’sı istifade ettirilmiştir. Bu da toplam üyenin yüzde 3,5’i yapar.
Kurumumuzla uzaktan/yakından alakası olmayan, merkezi yönetim tarafından açıklanan kredi ve destekler ise sanki Nazilli Ticaret Odası’nın marifetiyle olmuş gibi anlatılmış. Bakanlıklar tarafından yapılan düzenlemeler de Nazilli Ticaret Odası’nın kendi düzenlemeleri gibi anlatılmıştır.
Bölgemizdeki hastane ve okul gibi merkezi hükümet tarafından yatırım planı çerçevesinde gerçekleştirilen yatırımlar da Nazilli Ticaret Odası’nın istek ve yönlendirmesiyle olmuş gibi aktarılmıştır.
Devlet desteklerinden faydalanan işletmelere, Nazilli Ticaret Odası tarafından destek sağlanmış gibi ifadeler kullanılmıştır.
Kıymetli basın mensupları, değerli üyelerimiz; Adaylık sürecine herhangi bir kin ve nefret duygusuyla çıkmadık. Biz mevcut yönetimin yorulduğunu, tekrara düştüğünü düşünüyoruz. 90 yıllık bir mazisi bulunan odamızın mevcut yönetim başta olmak üzere gelmiş geçmiş tüm yönetici ve organ temsilcilerine yaptıkları güzel hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Bunun yanında mevcut yönetimin ise son yıllarda artık sorunlarımıza odaklanamadıklarını ve çözüm üretemediklerini de yineliyoruz. 
Mevcut yönetimimiz 2016 yılında odamıza bir hizmet binası kazandırmış, bunun mükâfatını da seçme hakkı bulunan üyelerimiz 2018 yılında yeniden seçerek vermiştir. Artık binadan medet umma dönemi kapanmıştır.
Ben ve ekibim Nazilli Ticaret Odası üyelerimizin sorunlarını biliyoruz. Projelerimizin tamamını bu sorunlara çözüm odaklı olarak hazırlamış bulunuyoruz. Göreve geldiğimizde ilk dönemde Nazilli ve çevre ilçeleri için kolej şeklinde en son teknoloji ile hazırlanmış bir meslek lisesi yapacağız. 
Sanayi alanlarının yetersiz olduğu bölgelerde mikro ve küçük işletmelerin istifade edebileceği sanayi kooperatiflerinin kurulması, yer tahsisi ve diğer sorunlar için öncülük edeceğiz.
İhracat yapacak olan üyelerimizin seyahat giderleri, yurtdışında kiraladıkları depo maliyetleri, personel giderleri gibi birçok giderlerinin yüzde 75’i iade edilmektedir. Bu desteklerden sonuna kadar üyelerimizin kullanmasını, yararlanmasını sağlayacağız.
Üyelerimizin yurtiçi fuar katılımlarını ücretsiz yapacağız. Üyelerimizin bütün fuarlara katılması için seferber olacağız.
Küçük ölçekli esnafımız, dijital ticaretin artmasıyla birlikte rekabette zorlanmaktadır. Onları rekabette avantajlı hale getirmek için bire bir eğitimlerle teknik kapasitelerini artıracağız. Grafik tasarımdan sanal pazarlara kadar ihtiyaçları olan her bilgiyi eğitimlerle kendilerine sağlayacağız. Kuracağımız bir sanal pazarla onların da dünya ticaretinde hızlıca yer almasını sağlayacağız.
Artan enerji maliyetlerini en aza indirmek için bölgemizde yenilenebilir enerji seferberliği ilan edeceğiz. İşletmelerimizin yenilenebilir enerji santrali kurulumunda finansmandan bürokratik engellere kadar tüm sorunları ile bire bir ilgileneceğiz.
Tüm ilçelerimizde küçük bir alana yayılmış olan ticaret alanlarını genişletmek ve ilçelerimizi yaymak için çalışmalar yapacağız.
Sektörlerimizin kendi sorunlarını 12 meslek komitemizin yanı sıra alt dallarını oluşturarak onlarla birlikte tespit edip, yine sektör temsilcileri ile çözüme kavuşturacağız.
Amacımız şeffaf ve dışa dönük bir yapıyla odamızı tüm üyelerimiz ile birlikte yönetmek. Bu doğrultuda 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimlerde tüm üyelerimizin desteğini istiyoruz. Değişim ve Gelişim için tüm üyelerimizi sandıkta BEYAZ LİSTEYE destek olmaya davet ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazilli'de trafik kazası: 1 ölü!Önceki Haber

Nazilli'de trafik kazası: 1 ölü!

Federasyon Başkanı’ndan Başkan Özcan’a büyük teşekkürSonraki Haber

Federasyon Başkanı’ndan Başkan Özcan’a b...

Yorum Yazın

Aydın’da öğleden sonra termometreler 30 dereceyi gösterdi
CHP’li Tetik’den Nazilli’ye Halk Market Müjdesi
Başkan Çerçioğlu, Efeler Kapalı Pazaryeri’nde vatandaşlarla buluştu
Çerçioğlu: “Yerli tohumlarımızı gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”
Silajlık mısıra alternatif sorgum otu Aydın’da yaygınlaştırılacak
Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor
Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon toplantısı yapıldı
Kızılay'a kan bağışında bulundular
Jandarma, sürücüleri hem denetledi hem bilgilendirdi
Başkan Çerçioğlu, iftarda vatandaşlarla buluştu
Hakkında 20 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Aydın’da jandarmadan ‘Huzur Güven’ operasyonu
Terör propagandası yapan 4 kişi yakalandı
Evde sağlık hizmeti alan hastalar takip edilmeye devam ediyor
6 merminin isabet ettiği kadın hayatını kaybetti
Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
Emekli vatandaşlar destekleri için Çerçioğlu'na teşekkür etti
Aranan şahıslar Kuşadası polisinden kaçamadı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar