Aydın
DOLAR32.2098
EURO34.9828
ALTIN2505.4

Jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi
Abone ol
Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı ve lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak kurulan stantlarda jandarmanın faaliyetleri anlatıldı.

Aydın Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Barut, "Köklü kuruluşumuz Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185'inci yıl dönümünün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görevin ifası sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazi olanlara da minnet duygularımı ifade ediyorum. Halen görevde olanlara da Mevlam ayaklarına taş değdirmesin. Bizim huzur ve güvenliğimiz için çok önemli bir kurum. Allah'ım yokluklarını hissettirmesin. Program doğrultusunda gençlerimize yönelik bu mesleğe giriş ile ilgili, mesleğin ayrıntıları ile ilgili sunum da yapılacak. Özellikle bu mesleğe yönelmek isteyen gençlerimiz için bu sunumlar faydalı olacaktır" diye konuşarak jandarmanın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bulut'un konuşmasının ardından Doç. Dr. J. Bnb. Furkan Fahri Altıntaş ve J. Asb. Kd. Üçvş. İlkay Ilısu tarafından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'nın tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım video gösterimlerinin ardından son olarak terörle mücadele operasyonlarında üç kez yaralanan, tedavi sürecinde akciğerinin bir kısmını kaybeden ve sol kolundaki işlev kaybını atlatan gazi Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül'ün hikayesinin anlatıldığı haber videosu izletildi.

Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül kendisinin de Aydın Lisesi'nden mezun olduğunu ifade ederek, "Sevgili öğrenciler ben de sizler gibi bu sıralardan çıkıp jandarma astsubay oldum. Vatan savunmasında üzerime düşen tüm görevleri gözümü kırpmadan yerine getirdim. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazırım. Gururla taşıdığım gazi ünvanı, atamızdan bize intikal en büyük mirastır. Jandarma 185 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın her köşesinde milletimizin huzur ve güvenliği için canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel vatanımızı bölgeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sizlere baktığımda, bu uğurda gözünü kırpmadan ölmeye hazır binlerde Ferhat olduğunu tekrardan haykırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Program Kültür ve Sanat Sokağı'nda jandarmanın stantlarının gezilmesi ve öğrencilere jandarma faaliyetlerinin anlatılması ile son bulurken, öğrenciler de jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmaları ilgiyle dinleyerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Söke’de okul binasında yangınÖnceki Haber

Söke’de okul binasında yangın

Kuşadası’nda kumar operasyonuSonraki Haber

Kuşadası’nda kumar operasyonu

Yorum Yazın

Plajlar Kuşadası Belediyesi'ne devredildi
Kuşadası müzeler kenti olma yolunda ilerliyor
Denizli - Çivril karayolu’nda feci kaza
Kuşadası’na 7 bin 892 turist geldi
Husumetlilerinin evine kurşun yağdırdılar
Nazife Çelebi, son yolculuğuna uğurlandı
Nysa Zarafet Güzeli Hatay'dan
Seçimler bitti, afişleri kaldı
Bozdoğan jandarması vatandaşları uyardı
Çalıntı araç jandarmaya takıldı
Paylaşmanın önemini gösteren yazı görenlerin içini ısıttı
Uyuşturucu ile yolculuğa jandarma engeli: 8 gözaltı
Çine’de 13 suçtan aranan şahıs yakalandı
Sultanhisar'da çiftçiler bilgilendirildi
Kuşadası’nda 20 düzensiz göçmen kurtarıldı
Kuşadası'ndaki gösteri ilgiyle izlendi
Didim’de 3 organizatör ile 37 düzensiz göçmen yakalandı
Didim MYO’da mezuniyet coşkusu
Çine’de çaldığı büyükbaş hayvanı satmak isteyen şüpheli yakalandı
Jandarma geleceğin mucitlerini yalnız bırakmadı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar