Aydın
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ertuğrul Tetik, esnafların dramına sessiz kalamadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertuğrul Tetik, esnafların dramına sessiz kalamadı
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli Belediye Başkan adayı Ertuğrul Tetik, Nazilli’de seyyar esnafların yaşadığı insanlık dramına dikkat çekti. Şirinevler pazaryerini ziyaret eden Tetik, vatandaşların isyanına sessiz kalamadı.

‘İşimiz, gücümüz Nazilli’ sloganıyla çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan CHP Nazilli Belediye Başkan adayı Ertuğrul Tetik, gece gündüz demeden seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şirinevler pazaryerini ziyaret eden ve ikinci el pazar tezgahlarında yaşanan zorlukları tespit eden Belediye Başkan Adayı Tetik, “Şu hale bakın. Aslında bu soruna iki yönden bakarak dikkate almak lazım. İlk olarak biz bu duruma nasıl geldik. İnsanlarımız ekonomik olarak o kadar zor durumda ki ikinci el eşyalara müthiş rağbet gösteriyor. Çünkü sıfır alacak paraları kalmamış. Maalesef ki emeklilerimiz ve asgari ücretle çalışan işçilerimiz buradan alışveriş yapıyor. Tamam bu artık bir gerçek ama görüyorsunuz ki halimizi, bu insanlar burada mı satış yapacak. Yağmur yağarsa ne olacak bu insanlara, nasıl yapacak satışını, nasıl parasını kazanacak, nasıl geçinecek bunları düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

İNSANLIK DRAMINA SESSİZ KALAMADI

Nazilli Belediye Başkan adayı Ertuğrul Tetik, pazaryerinde yaşanan zorlukları yerinde incelerken, vatandaşların daha iyi şartlarda satışlarını sağlamaları ve alıcıların da daha iyi şartlarda alışverişini yapması gerektiğini ifade etti. Tetik, “Eğer 31 Mart’ta bu göreve geçilirsem. Belediye Başkanı olarak söz veriyorum. Eğer ki bu iş yapılacaksa, ikinci el eşya satışı devam edilecekse en azından daha iyi şartlarda bu insanların hizmet vermesini sağlayacağım. Esnafımız ekmek parası için burada çalışıyorlar, bu arkadaşlarımıza uygun ortamı sağlamamız lazım. Gerekirse ikinci el eşya pazarı için bir gün belirleyip, insanların daha düzenli ve daha uygun şartlarda bu işi yapmasını sağlayacağım. Bundan önce ise bu insanların ekonomik durumunu düzeltecek işler yapacağım. Buralarda hem insanların hem bu vatandaşlarımızın daha huzurlu daha mutlu daha refah içinde yaşamaları için elimden geleni yapacağım. Hem burada alışveriş yapanlara hem satıcılarımıza çok üzüldüm. Ben bunu yapacağım. Eğer ben bunu yapmazsam da Belediye Başkanlığı olmasın daha iyi. Size söz veriyorum, doktor olarak anlıyorum. Şu gözlerinizdeki bu hüznü Belediye Başkanı olduğum zaman elimden geldiğince çalışıp bu hüznü sevince azıcık çevirebilirsem çok mutlu olacağım” dedi.

“BİLGİ DE VERDİK, AMA BİR ŞEY GÖREMEDİK”

Pazaryeri’nde satış yapan esnaflar, daha önce gerekli kurumlara bilgi verdiklerini belirterek, “Malum insanlarımızın durumu iyi değil, herkesin bildiği gibi ihtiyaçları var bizde yardımcı olmaya çalışıyoruz herkese. Kendimiz de aynı şekilde kalkınmaya çalışıyoruz. Bilgi de verdik bir düzen olsun diye sonucunu bekledik ama bir şey göremedik şimdiye kadar. İnşallah bundan sonra da kendimize göre bazı fikirlerimiz var onlara göre düşüneceğiz, yapacağız. Her şeyimizi, inşallah dediğimiz gibi sonucunu oy zamanında belli olacak. Söylediğiniz gibi inşallah gerekeni yaparsınız, bizde desteklerimizi vereceğiz” diye konuştu.

“3-5 KURUŞ KAZANMAK İÇİN ÇAMAŞIRLAR TAMAMEN ISLANIYOR”

Pazaryeri’nin açık alanda olması ile yaşadıkları mağduriyeti söyleyen başka bir esnaf ise, “Şu insanların mağdur olmaması için kapalı bir yer olsa, mesela adam 3-5 kuruş kazanmak için çamaşırlar tamamen ıslanıyor, kazanayım derken kaybediyor. Çok huzursuz oluyoruz, kapalı bir yer olsa iyi olur” ifadelerini kullandı.

,

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Jandarma uyuşturucu ile mücadeleye devam ediyorÖnceki Haber

Jandarma uyuşturucu ile mücadeleye devam...

Kuşadası’nda 24 düzensiz göçmen yakalandıSonraki Haber

Kuşadası’nda 24 düzensiz göçmen yakaland...

Yorum Yazın

Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan Bahar Konseri
Köşk’te trafik kazası: 1 ölü
Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti
Aydın'da hayvanları öldürüp kaydeden şahsa idari para cezası
Kuşadası Devlet Hastanesi'ne tıbbi cihazlar bağışlandı
Didim'de uyuşturucu operasyonu
Kurallara uymayan işletme sahiplerine para cezası uygulandı
Aydın jandarması izinsiz ava geçit vermedi
Aydın-İzmir Otoyolu'ndaki kazada ağır yalanan Araz hayatını kaybetti
Karaova Mahallesi'nde yol çalışması tamamlandı
Okul kantinleri denetlendi
Müdür Altıntaş, Bozdoğan'daki çalışmaları yerinde inceledi
Sakartepe rampasında kaza
Karacasu'da yol yapım çalışması sürüyor
TGC Nusret Müze Gemisi, ziyarete açıldı
Motosiklet ile kapkaç anları güvenlik kameralarına yansıdı
Nazilli Alparslan Türkeş Bulvarı'nda kazı çalışmaları başladı
Köşk İlçe Emniyet Amirliği suçlulara göz açtırmıyor
Öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Çiftçilere destekleme ödemeleri yapılacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar