Aydın
DOLAR32.3601
EURO34.9744
ALTIN2325.3

Civciv üreticileri, yasal düzenleme istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Civciv üreticileri, yasal düzenleme istiyor
Abone ol
Kenesavar olarak bilinen ve özellikle kırsal kesimlerde beslenen tavuk ve civcivlere olan rağbet artarken, civciv üreticileri de yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Vergiye tabi olmalarına rağmen resmi gözükmediklerini ifade eden civciv üreticisi Cihan Saykıoğlu; “Vergimiz var ama fatura kesemiyoruz, resmi değiliz” diyerek yasal düzenleme getirilmesini talep etti.

Kuş gribi salgınından önemli derecede etkilenen sektörlerden olan civciv üreticiliğinin sorunlarının devam ettiğine dikkat çeken civciv üreticileri yetkililere seslendi. Kuş gribi sebebiyle civciv üretim ve satışının yasaklanmasının ardından kene yoğunluğunun arttığını ve bu sebeple yeniden boşluk bırakılarak üretimin serbest hale geldiğine dikkat çeken üreticilerden Cihan Saykıoğlu, kene, akrep gibi haşereleri temizlemesinden dolayı üretim ve satışın serbest bırakıldığını ancak hala daha yasal düzenlemenin yapılmadığını söyledi.

“TAVUĞUN OLDUĞU YERDE HAŞERAT OLMAZ”

kamuoyunda 'Saddam Savaşı' olarak bilinen Irak Savaşı sırasında işlerinin durgunlaşması nedeniyle asıl işi olan zücaciye işini bırakıp bu işe başladığını ifade eden Cihan Saykıoğlu; “33 senedir bu işi yapıyorum. Saddam Savaşı olarak bilinen Irak Savaşı sırasında zücaciye işi yapıyordum. Arkadaşlarım bu işi yapıyordu. O yıllarda savaştan dolayı bizim sektör bitti. Biz de o işi kapatıp bu işe başladık. Allah razı olsun bu işe vesile olanlardan. Allah’a şükür rızkımız çıkıyor. Köy köy dolaşıyorum, pazarlara gidiyorum. Haftanın 7 günü sokaklardayım. Satışlarımız çok şükür güzel hatta bu sene baya güzel. Kimisi sevmek için, kimisi eti için, kimisi de yumurtası için alıyor. Genelde besleyip yumurtası ve etinden faydalanmak için alıyorlar. Haşeratı önlemek için alanlar da var ama o ikinci planda oluyor. Kırsal alanlara taşınan şehirden gelen vatandaşlar genelde haşerat için alıyorlar. Bunlar keneleri, akrepleri yerler. Tavuğun olduğu yerde haşerat olmaz. Yılan bile doğru düzgün olmaz. Bütün hayvanların bir görevi var aslında” diyerek kanatlıları da et ve yumurtasının yanında haşereleri yok etmek için besleye çok kişinin olduğunu söyledi.

“VERGİMİZ VAR, RESMİ DEĞİLİZ”

Vergiye tabi olmalarına rağmen resmi gözükmediklerini belirten Saykıoğlu, üreticilerin dertli olduğunu ifade ederek “Bir dönem kuş gribi çıktı. Yasaklanmıştı ama bu sefer keneler çoğalmıştı. Şimdi boşluk bıraktılar, serbest ettiler ama sıkıntımız var. Kuş gribinden dolayı civcivleri pazarlarda civciv ve tavuk satmak yasak. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılması lazım. Maalesef satış yaptığımız kanatlı hayvanların faturasını kesemiyoruz. Sattığımız civciv öldüğünde alan taraf bizi Tarım Müdürlüğü'ne şikayet etmekle tehdit ediyor. Fatura kesebilsek kendimizi savunabiliriz. Bunu satıyoruz, vergimiz var ama fatura kesemediğimiz için resmi olamıyoruz. Kuş gribinden önce hiçbir sıkıntımız yoktu. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapmaları gerekiyor. Türkiye genelinde bu sektörden ekmek yiyen on binlerce kişi var. Çok şükür rızkımızı çıkarıyoruz ama tek isteğimiz bu işin yasal zeminde sürdürülmesi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kız arkadaşını kurtarmak isterken kendisi de boğuluyorduÖnceki Haber

Kız arkadaşını kurtarmak isterken kendis...

Yaralının yakınları adliye önünde feryat ettiSonraki Haber

Yaralının yakınları adliye önünde feryat...

Yorum Yazın

Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
Emekli vatandaşlar destekleri için Çerçioğlu'na teşekkür etti
Aranan şahıslar Kuşadası polisinden kaçamadı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu
Son başvuru tarihi 2 Nisan
Darp edilen şahsın aslında gasp mağduru olduğu belirtildi
Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu
İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
Zirai ilaç ve gübre bayileri denetlendi
Aydınlı esnafın çiçek hırsızlarıyla başı dertte
Riske dayalı gıda işletmeleri denetlendi
Kırmızı palmiye böceği için çalışmalar başladı
Jandarma ekipleri minikler ile birlikte fidan dikti
Milli Park’ta ziyaretçiler bilgilendirildi
Sosyal medyadan yaptığı silah paylaşımı yakalattı
Buharkent'te incir ve kestane fidanları incelendi
Çerçioğlu, iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya geldi
Evde sağlık hizmeti alan hastalar takip ediliyor
Aydın’ı üzen ölüm
Aydın’da 13 düzensiz göçmen kurtarıldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar