Aydın
DOLAR32.3758
EURO35.0337
ALTIN2325.7

CHP’Lİ YILDIZ, MECLİSTE BAKAN ERSOY’A TEPKİ GÖSTERDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’Lİ YILDIZ, MECLİSTE BAKAN ERSOY’A TEPKİ GÖSTERDİ
Abone ol
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Meclis Genel Kurulunda konuşma yaptı. CHP’li Yıldız’ın gündeminde turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar vardı. Aydın Milletvekili Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanına seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yaptı. Turizm Haftası sebebiyle mecliste söz alan CHP’li Yıldız, AKP iktidarının uyguladığı turizm politikalarını eleştirdi. Vekil Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanına seslendi. Her yılın 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasını tebrik eden CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Turizm sektöründe yaklaşık 1,5 milyon insan çalışıyor, ailesiyle birlikte Türkiye'de turizmden gelir elde eden 5 milyon vatandaşımız var. Sadece turizm sahilindeki bölgeler değil Mardin'de, Şırnak'ta üretilen hediyelik eşya, Erzincan'da üretilen bakır hediyelik eşyalar Ege, Akdeniz ve Marmara turizm bölgesinde satılanlar, birer turizm kaynağıdır. Peki, yirmi yıldan beri AKP iktidarı turizm konusuna gerçekten değindi mi? Üzülerek söylüyorum, hayır. "Neden?" diyorsanız; 2002 yılında turizmde İspanya'yla aramızdaki fark 5 milyar dolardı, 2019'da İspanya 120 milyar dolar ciro yaparken Türkiye'nin en yüksek cirosu 32 milyar dolar civarında. Bu ne demektir? Demek ki turizm konusunda AKP iktidarı herhangi bir gelişme sağlamadı” ifadelerini kullandı.

 AYDINLA İLGİLİ REKLAM YOK

Turizm sektörünün önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirten CHP’li Yıldız, “Turizm aynı zamanda Türkiye'nin dış açığının yüzde 99'unu karşılayan bir gelirdir ama maalesef yirmi yıldan beri AKP iktidarı bunu göremedi ve turizmi ikinci plana attılar. İki yıl içerisinde yani 2020 ile 2021 arasında pandemi sebebiyle en fazla zarar görenler turizm şirketleri, otelciler ve seyahat acenteleriydi. Sayın Turizm Bakanı bir yasa getirdi, dedi ki: "Ben, Türkiye'yi tanıtma fonu ajansı kuracağım." Cumhuriyet Halk Partisi olarak destekledik, yüzde 2 olan komisyonu yüzde 1'e düşürdük. Geçen sene kendisi çıktı, dedi ki: "Ben, burada 20 milyar dolar ciro yaptım." 20 milyar dolar cironun yüzde 1'i 200 milyon dolar para yapıyor. Yine Antalya'da Turizm Bakanı diyor ki: "176 ülkeye reklam veriyorum." Ben buradan Turizm Bakanına soruyorum: Bu reklamları kimin aracılığıyla veriyorsun? Bu toplanan parayla hangi firmada reklam veriliyor? Ben Aydın Milletvekili olarak (Kuşadası-Didim turizm bölgesi) özellikle yurt dışındaki kanalları seyrediyorum, Aydın'la ilgili bir tane dahi reklam yok” dedi.
 

OTELLERİN YÜZDE 20’Sİ YABANCILARIN ELİNDE

Seyahat acentelerinin zor durumlardan geçtiğini söyleyen Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Türkiye'yi tanıtan seyahat acenteleri. Ülkemizde yaklaşık 14 bin acente var. Seyahat acentelerine, geçen sene Sayın Bakan 90 milyon dolar kredi sağladı; yalnız sadece 3 firmaya. Yani otuzar milyon dolar 3 tane firmaya kredi sağlandı, geriye kalan 14 bin tane acente fatura kesemedi. Otelcilerle konuşuyorum, otelciler diyor ki: "Sayın Vekilim, ben geçen yaptığım anlaşmayla -Türkiye'de enerjinin fiyatı yüksek, yüzde 200 zam geldi; gıda sektöründe yüzde 150 zam geldi- şu an, gelen o müşteriyi sadece doyurabilirim, yatak ücreti alsam dahi zarar ediyorum. Benim kredi borcum var, benim vergi borcum var, ben nasıl ödeyeceğim?" diye isyan ediyor. Şunu söyleyeyim; şu an otellerin yüzde 20'si yabancıların eline geçti. Şayet buna bir çözüm yolu bulmadığınız takdirde, önümüzdeki sene, göreceksiniz, turizm bölgesindeki otellerin yüzde 80'i de yabancıların eline geçer. Özelleştirmelerle nasıl yabancılara sattınız her şeyimizi? Aynı şekilde, turizm otellerinde de adam gelip burada oturacak, bizim memleketimizde kazanacak parayı, kendi memleketine götürecek; dış açık olan o 70-80 milyar doları da elde edemezsiniz” ifadelerine yer verdi.

CHP İKTİDARINDA YAPILACAKLARI ANLATTI

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, konuşmasını, iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlatarak tamamladı. CHP’li Hüseyin Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi adına, Turizm Komisyonu üyesi olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği bir talimat var. Bütün sorunları biliyoruz, tek tek hazırlığımızı yaptık. Turizmcilere buradan sesleniyorum, 10 milyon insana sesleniyorum: Önümüzdeki ilk seçimde iktidara gelir gelmez ilk yapacağımız iş, sizin bütün bankalardaki borçlarınızın faizlerini sıfırlayacağız, uzun vadede turizmcilere kredi sağlayacağız, bütün vergi borçlarını sıfırlayacağız. 14 bin tane acenteye sesleniyoruz: Biz 3 tane firmayı büyütmeyeceğiz, 14 bin tane acenteye eşit şekilde kredi sağlayacağız. Size bir örnek vereyim, Türk vatandaşları diyor ki: "Ben tatile giderken Hans geliyor, her şey dâhil sisteminde 40 dolar veriyor, ben gittiğimde 2 bin lira para veriyorum." Bunun nedeni de 1618 sayılı Yasa'da şu deniliyor: Yetki tekliği var. Bu ne demek biliyor musunuz? İç piyasada bir firma bütün otellerin yüzde 80'ini eline almış, başka firmaları o otele sokmuyor ve bu fiyatlarla Türkiye'deki vatandaşımız gidip de insan gibi orada tatilini yapamıyor. Yani 20 dolara, 30 dolara, 40 dolara yabancı gelip burada tatil yaparken benim vatandaşım 2 bin lira vermek zorunda. Bunun sebebi de bu yasada tek yetkililiği bir firmaya verdiğiniz için. Bu nedenle, gelir gelmez 1618 sayılı Yasa'yı değiştirerek herkesin önüne açacağız” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhtar Kömürcüoğlu’ndan Başkan Özcan'a övgü dolu sözlerÖnceki Haber

Muhtar Kömürcüoğlu’ndan Başkan Özcan'a ö...

NAZİLLİ’DE GECE YARISI OPERASYONUSonraki Haber

NAZİLLİ’DE GECE YARISI OPERASYONU

Yorum Yazın

Silajlık mısıra alternatif sorgum otu Aydın’da yaygınlaştırılacak
Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor
Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon toplantısı yapıldı
Kızılay'a kan bağışında bulundular
Jandarma, sürücüleri hem denetledi hem bilgilendirdi
Başkan Çerçioğlu, iftarda vatandaşlarla buluştu
Hakkında 20 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Aydın’da jandarmadan ‘Huzur Güven’ operasyonu
Terör propagandası yapan 4 kişi yakalandı
Evde sağlık hizmeti alan hastalar takip edilmeye devam ediyor
6 merminin isabet ettiği kadın hayatını kaybetti
Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
Emekli vatandaşlar destekleri için Çerçioğlu'na teşekkür etti
Aranan şahıslar Kuşadası polisinden kaçamadı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu
Son başvuru tarihi 2 Nisan
Darp edilen şahsın aslında gasp mağduru olduğu belirtildi
Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu
İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar