Aydın
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4

CHP Aydın'da elektrik zammına tepki gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Aydın'da elektrik zammına tepki gösterdi
Abone ol
Son günlerde gelen elektrik zamlarına ve faturalarına tepki gösteren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, basın açıklamasında bulunarak AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi

Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, partililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı.

“SARAY İKTİDARI ZAMA DOYMUYOR"
AKP iktidarını sert bir dille eleştiren CHP’li Çankır, “Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken yangının kundakçıları, vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Yaşam içinde 1 ay çalışmamız sonucu aldığımız maaşlar sadece beslenme ve faturalarımızı dahi karşılamıyor. Peki bu yönetim anlayışı ile kaybeden kim? 84 milyon! Peki ya kazanan? Saray ve yandaşları! Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile “Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu” dedi. 

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ZAMMINI YAPTILAR”
CHP’li Çankır vatandaşların elektrik faturalarına isyan ettiğini belirterek, “Saray iktidarı elektrikte “kademeli tarife” adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi. Üstüne basa basa söylüyoruz, dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar. Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı. Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden, Ocak ayı tüketiminin yaklaşık 10 günü de yeni zamlı tarifeden hesaplandı. Ocak ayının 10 günlük elektrik tüketimi fiyatı ile yazılan fahiş zamlı faturalar büyük tepki topladı. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arası arttı" diye konuştu.

“BU ZİHNİYETTEN KURTULACAĞIZ”
CHP’li Çankır, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi çağrısını yapıyoruz. Yaşam şartlarımıza yapılan zamlarla vurulmaya çalışılan prangaları asla kabul etmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir. Yolumuzdan umut eksik olmasın. İnsanlığı, vicdanı ve merhameti bilmeden, zengin olmak isteyen, bu uğurda milletin sırtına yük olan zihniyetten kurtulacağız. En güzel, en gerçekçi şey yaşamak iken, yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışanlara inat bizler yaşamı, adaleti, hakkı, hukuku ve emeği savunmaya devam edeceğiz. Milletimizin isyanını duymamazlıktan ve görmezden gelenlere, işlerine gelince papağan kesilip, işlerine gelmeyince dillerini yutup milletin hakkını savunamayanlara bir kez daha söylüyoruz ki, bu milletin hakkını sizlere yedirmeyeceğiz. Bu milletin hakkını 5'li çetelere, yandaş zenginlerinize, yedirmeyeceğiz.
Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da, enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydınlı çiftçiler umut doluÖnceki Haber

Aydınlı çiftçiler umut dolu

Nazilli'nin fedakar gençleriSonraki Haber

Nazilli'nin fedakar gençleri

Yorum Yazın

Kuşadası’nda uyuşturucu operasyonu
Direktör Kanber: "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz"
Asayiş ekipleri suçlulara göz açtırmıyor
Aydınlı takımların play-off rakipleri belli oldu
Apartmanın çatısından kopan beton yola düştü
Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenlerden 1 kişi ölü bulundu
Potanın efeleri 1. Ligi istiyor
Aydın'da Kırım Kongo Kanamalı Ateş uyarısı yapıldı
Nazilli Belediyesi, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi
Aydın’da bin 988 olaya müdahale edildi
Didim’de uyuşturucu operasyonu
Köpeği traktörle sürükleyen şüpheli yakalandı
Jandarmadan şok uygulama
Üzerinde uyuşturucu ile yakalandılar
Aydın’da huzur ve güven uygulaması
Ekip aracı ile otomobil kavşakta çarpıştı
Bakanlıktan beton dökülen antik yolla ilgili açıklama
Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu çalışmalarında sona gelindi
Aydın'ın 3 yıllık bitkisel üretim planlaması yapıldı
Yörükler bu şenlikte buluşacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar