Aydın
DOLAR32.3642
EURO34.9893
ALTIN2324.9

Büyükşehir'den Buharkent üreticisine büyük destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir'den Buharkent üreticisine büyük destek
Abone ol
Yerel üreticinin desteklenmesi için birçok proje yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, Buharkentli çiftçinin de gelişmesi için hem destekleme yapıyor hem de kooperatiflere yeni satış kanalları açıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin atıl arazinin değerlendirilmesi için hibe ettiği incir fidanları önümüzdeki yıldan itibaren meyve vermeye başlayacak. Büyükşehir’in iştiraki olan Halk Ege Et ise Buharkentli kooperatif için de kazanç kapısı oldu. Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, başarıyla yürütülen ortak çalışma modeliyle özellikle kooperatifleşen üreticinin yerel yönetimle işbirliğinin faydalarını fazlasıyla gördüklerini söyledi. 

Büyükşehir’den fidan desteklemesi
Özdamar, birkaç yıl öncesine kadar atıl durumda olan Buharkent’in Feslek Gelembe Mahallesi’ndeki arazinin değerlendirildiğini söyleyerek “Buradaki derenin ıslah edilmesinden sonra tarım arazileri ortaya çıktı. Buradaki bir parseli de Buharkent Ziraat Odası olarak modern bir incir bahçesi olması için değerlendirdik. Bunun için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettik. Büyükşehir Belediyesi bu arazinin iş makineleriyle dikime hazır hale getirilmesini sağladı, daha sonra ise incir fidanı desteklemesinde bulundu. Bu bölge aynı zamanda Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin su artezyenlerinin bulunduğu bir bölge. Bu artezyenlerden yararlanarak incir fidanlarını yetiştirdik. Ayrıca bu kullandığımız sulama sistemimizle çevremizde çiftçilik yapanlara da yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Buharkent çiftçisinin önü açılıyor
Aynı zamanda Buharkent Ziraat Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi başkanı da olan Özdamar, Türk tarımının sorunlarının temelinde çiftçinin ve kurumsallaşmış kooperatiflerin birinci sorununun finans olduğunun altını çizerek “Finans sorununun aşılabilmesi için de mutlaka yerel yönetimlerle kooperatiflerin ve üreticilerin işbirliği yapması, dayanışma içerisine girmesi gerekiyor. Biz bu noktada da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifimize ve şirketimize dolayısıyla da ziraat odamıza verdikleri bu destekle bu işi yürütüyoruz. Biz kooperatifimiz yoluyla Buharkent çiftçisinin ürünlerini pazarlıyoruz. Başarılı bir model olarak da üretici kooperatifinden tüketiciye gidecek en kısa yolda yerel yönetimlerin devreye girmesi gerektiği inancındayız. Bu, Buharkent Ziraat Odası’yla Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu projeyle gerçekleşiyor” dedi. 

Kooperatif ürünleri Halk Ege Et’te
Özdamar “Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Halk Ege Et şirketine Buharkent Ziraat Yaş Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi olarak da çiftçilerimizin ürünlerini mamul haline getirip ulaştırarak tüketiciye en kısa yoldan en uygun fiyatla ulaşmasını sağlıyoruz. Bu da yerel yönetimin çiftçiye doğrudan verdiği bir destek anlamındadır. Bu işbirliği sayesinde hem çiftçimizin ürünü değerleniyor, hem de tüketici kaliteli bir kooperatif ürününü tüketme fırsatını elde etmiş bulunuyor. Bu pazarlama yöntemi yoluyla Türk çiftçisinin ayakta kalması sağlanacak. Ben bu katkılarından dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Buharkent tarımına verdiği hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük Önder Nazilli’de anıldıÖnceki Haber

Büyük Önder Nazilli’de anıldı

Aydın’da kıymete bindiSonraki Haber

Aydın’da kıymete bindi

Yorum Yazın

Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor
Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon toplantısı yapıldı
Kızılay'a kan bağışında bulundular
Jandarma, sürücüleri hem denetledi hem bilgilendirdi
Başkan Çerçioğlu, iftarda vatandaşlarla buluştu
Hakkında 20 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Aydın’da jandarmadan ‘Huzur Güven’ operasyonu
Terör propagandası yapan 4 kişi yakalandı
Evde sağlık hizmeti alan hastalar takip edilmeye devam ediyor
6 merminin isabet ettiği kadın hayatını kaybetti
Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
Emekli vatandaşlar destekleri için Çerçioğlu'na teşekkür etti
Aranan şahıslar Kuşadası polisinden kaçamadı
Aydın’da uyuşturucu operasyonu
Son başvuru tarihi 2 Nisan
Darp edilen şahsın aslında gasp mağduru olduğu belirtildi
Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu
İncirliova'da kız çocuğunu taciz eden şahıs linç edildi
Zirai ilaç ve gübre bayileri denetlendi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar