Aydın
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

Başkan Özcan belgelerle konuştu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Özcan belgelerle konuştu!
Abone ol
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Salı Pazarı’nın taşınması için yazdıkları resmi belgeyi göstererek, daha önce defalarca resmi talebi yok diyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e göndermede bulundu. Başkan Özcan, “Resmi belge yok dediniz. Alın size 2 yıl önce yazdığımız resmi yazı. Resmi olarak talebimiz reddedilmiş” diyerek tepki gösterdi.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, dün akşam teravi namazı sonrası Aydoğdu Mahallesi’nde kahvehanede vatandaşlarla buluştu.  Başkan Özcan’a Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Ümit Öncü de eşlik etti. Aydoğdu Mahallesi’nin en büyük sorunlarından biri olan Salı Pazarı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, Salı Pazarı’nın DSİ’nin eski erozyonla mücadelenin olduğu üst bölge alana taşınması için yazdıkları resmi belgeyi gösterdi. Daha önce defalarca resmi talep yok diyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e seslenen Başkan Özcan, “Aydoğdu Mahallesi’nin şuandaki en büyük sorunu Salı Pazarı sorunudur. Burada TOKİ’ye ihtiyaç yoktur. 30 bin vatandaşın yaşadığı bölgenin kapalı pazaryerine ihtiyacı var” dedi.

“3 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ, HAKKINI NASIL ÖDEYECEKSİNİZ”

Salı Pazarı’nın mahalle arasından biran önce kalkması gerektiğini ifade eden Başkan Özcan, 3 vatandaşın pazaryerinde vefat ettiğini hatırlatarak, “İlçe Sağlık Müdürlüğü ile de konuştuğumuzda sağlıkla ilgili bir durum olduğunda, kalp krizi rahatsızlığı olduğunda ambulans en az yarım saat gecikiyor. 3 vatandaşımız vefat etmiş pazar yerinde. Bu 3 vatandaşın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Ecel Allah’ın takdirinde ona bir şey demiyoruz fakat bu 3 kişinin hakkı nasıl ödenecek? Pazar yerinden sağlıkçılar bu vatandaşları alamadı. Pazara giremediler. Allah korusun Yangın olsa nasıl olacak? Oraya yapılacak Allah korusun bir yangın veya başka bir afet olsa insanların hayatını kurtarmak çok çok geç olacak.” dedi.  

“PAZARIN TAŞINACAĞI TEK YER DSİ’NİN ESKİ ALANIDIR”

Aydoğdu Mahallesi’nde Salı Pazarı’nın taşınabileceği tek alanın “DSİ’nin eski erozyonla mücadelenin olduğu üst bölge yeridir” şeklinde konuşan Başkan Özcan, “Nazilli’mizde 2 tane Pazar mahalle arasında yapılıyor. Biri Perşembe Pazarı diğeri de Salı Pazarı. Gönül isterdi ki İnci Yaşam’ın olduğu alan Perşembe pazarı ve katlı otopark olsun. Şehrin önünü açardı. Fakat şuanda elimizde çok büyük bir fırsat var. Mahallenin böyle bir kamuoyu oluşturması gerekiyor. Salı Pazarı’nın taşınabileceği yerlerden bir tanesi DSİ’nin taşınması ile birlikte boşa düşen DSİ’nin erozyonla mücadelenin olduğu üst bölge yeridir. Bu alanı biz istedik. Resmi olarak yazı yazdık. Özellikle o alanda pazaryerinin yanı sıra sosyal amaçlı bir tesis, cemiyetlerin yapılabileceği bir alan olmasının uygun olduğunu düşündük. Normal alanlarda otopark olarak kullanılsın. Salı Pazarı bu şehrin bir değeri ve bu şehre yakışabilmesi için en güzel yerlerden bir tanesi olması lazımken gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Buradaki dükkan ve ev sahiplerinin, pazarcıların ve pazarlara gelen vatandaşların mağdur olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Üstüne üstlük sağlık sıkıntıları da yaşandığında da büyük bir problem oluşuyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ KENDİLERİNE YER TEKLİF ETTİK”

Başkan Özcan, TOKİ’nin başka alana yapılması için Nazilli Belediyesi olarak yer verdiklerini ifade etti. Aydoğdu Mahallesi’nde TOKİ’ye değil kapalı Pazar yerine ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Özcan, “TOKİ’ye ihtiyacımız var mı bizim? Nazilli’nin konut ihtiyacı belli ve bunların çoğu karşılanmış niteliktedir. TOKİ yapılabilecek yerler de var. Yüzlerce, binlerce dönüm hazine arazisi var. Hasköy, Dereağzı, Topandağ’da var. Bizden istediler. Biz hepsine yer de söyledik. Sevindikli’de, Güzelköy’de ve aşağı Nazilli’de arazimiz var. Oraları verelim. Fakat bir inatla buraya TOKİ yapmaya çalışıyorlar. Şunu da biliyoruz ki özellikle toplu konut idaresinin yaptığı yapıların içerisinde Cami’den okula, okuldan kreşe ve sağlık ocağının da bulunduğu bir yapı oluşturuluyor. Burada şehrin içerisinde, şehri kilitleyebilecek ve Salı Pazarı’nın yine aynı yerde kalmasına sebebiyet verebilecek bir yapı yapılacak. Bize imar plan tadilatı yapacaklarına dair yazı gönderdiler. Ben bu konuda arkadaşlarımızı talimat verdim. Teknik raporunu hazırlayacaklar. Hepsini anlatacağız. Yaklaşık bu bölgede 30 binin üzerinde vatandaş ikamet ediyor. 30 bin vatandaşa hizmet veren bir Pazar yerinin modern olması gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

“RESMİ OLARAK BİZE VERMEYECEKLERİNİ AÇIKLADILAR”

Salı Pazarı’nın taşınması için Nazilli Belediyesi tarafından resmi talep yok diyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e göndermede bulunan Başkan Özcan, “15 Nisan 2020’de o bölgeyi biz istedik. Resmi olarak yazı yazdık. Hani diyorlar ya talep yok diye. Biz 2 sene önce resmi yazı yazdık. Resmi yazımıza resmi bir cevap ta bugün geldi. Talebimiz reddedildi. “İdaremizce uygun değildir” dendi. Resmi yazı yazılırsa ilgileneceğiz, alakadar olacağız denmişti. Nazilli Belediyesine o alanın verilmeyeceğine dair şuan resmi belge elimizde. Her yere konut yapabiliriz. Fakat Aydoğdu Mahallesi’nde hiçbiryere Salı Pazarı’nı taşıyamayız. Kurtuluş’ta taşıyamayız. Yıldıztepe’de taşıyamayız. Panarbaşı’nda taşıyamayız. Salı Pazarı’nı taşıyabileceğimiz yegane yer DSİ’nin eski erozyonla mücadelenin olduğu üst bölge alandır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ömer Günel’den flaş açıklama: Bu bana kurulmuş bir kumpasÖnceki Haber

Başkan Ömer Günel’den flaş açıklama: Bu...

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Didim ve Söke’de dev yatırım atağıSonraki Haber

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Didim v...

Yorum Yazın

Muğla’da 35 yaşındaki İlknur bıçaklanarak öldürüldü
Efeler Gençlik Kampı spor etkinliğine ev sahipliği yapacak
Trenin çarptığı 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Bisikletçiler Didim’de karşılandı
Çevre sakinleri yetkililerden önlem almalarını istedi
Türk Halk Müziği korosu kulakların pasını silecek
Çiftçinin en büyük yardımcısı halen atlar
Nazilli Karayolu temizlendi
Araç sayısı belli oldu
Aydın’da trafik kazası: 1 ölü, biri bebek 2 kişi yaralı
Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti
Aydın’da 364 öğrenciye balık tüketiminin önemi anlatıldı
Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmenin cenazesi toprağa verilecek
Aydın’da ‘toz taşınımı’ uyarısı
Barajların doluluk seviyeleri belli oldu
Aydın’da 389 kişiyi sorgulandı
Karacasu Kaymakamı başarılı öğrencileri ağırladı
Söke’de jandarma ekipleri bilgilendirme yaptı
Aydın’da 6 şüpheli yakalandı
Terör propagandası yapan 9 kişi yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar