Aydın
DOLAR40.8978
EURO47.7267
ALTIN4390.0

Başkan Akdoğan: “Turizm trendlerini takip etmeliyiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Akdoğan: “Turizm trendlerini takip etmeliyiz”
Abone ol
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; 2023 sezonunu değerlendirdiği açıklamasında, 2024 yılında turizm sezonundan beklentilerin yüksek olduğunu söyledi.

Akdoğan, yeni yıl öncesi yaptığı açıklamada; “2023 yılı başında yaşadığımız büyük deprem, hepimizde derin üzüntü oluşturdu. Aynı zamanda depremin etkisi özellikle Avrupa pazarında belirsizlik oluşturdu. Bu durum erken rezervasyonları etkilese de daha sonrası özellikle Kuşadası için iyi bir sezon olarak devam etti” dedi.

“LİMANIMIZDA REKORA KOŞTUK”

Akdoğan konuşmasının devamında “2023’de limanımız da rekora koştuk. Filistin Gazze’de yaşanan savaş nedeniyle son zamanlarda Mısır üzerinden gelen gemilerde iptaller olmasına rağmen, yıl boyunca limanımızda 521 gemiyi ağırladık. Kruvaziyer gemiler ve feribotlarla 900 binin üzerinde yolcu girişi oldu ve bu sayı gemi personelleriyle birlikte milyonu geçmiş durumda. 2024 yılı için ise liman rezervasyonlarımız şu an da 2023’ten daha iyi görünüyor. Genel olarak Kuşadası eski günlerine dönmeye, tercih edilen bir lokasyon olmaya devam ediyor.İç ve dış pazarın ilçemize ilgisi şu an için iyi görünüyor, ancak her zaman söylediğimiz gibi turizm sektörü yaşanan ve yaşanabilecek ekonomik, siyasi gelişmelerden, her türlü olumsuzluktan ilk etkilenen sektörlerin başında geliyor. İsrail- Filistin savaşı nedeniyle, 2023 den çok daha iyi geçmesini beklediğimiz 2024 için yine de soru işaretleri var. Rusya-Ukrayna savaşı da ne yazık halen devam ediyor. Enflasyon, maliyetlerdeki artışlar tüm sektörler için çok önemli. 2024 sezonun daha iyi geçeceğini öngörüyor olsak da, bu unsurları da dikkate alarak sezona girmeliyiz” açıklamasında bulundu.

“KUŞADASI’NA İLGİ ÇOK FAZLA”

“2024 sezonu için turizm trendlerini de takip ederek yatırımlarımızı ve tanıtımlarımızı yönlendirmeliyiz” şeklinde sözlerini sürdüren Akdoğan, “Turizm sektöründe değişen trendler var, biz de sezonu 12 aya yaymak için takip etmeliyiz. Son yıllarda sağlık ve gastronomi konularında ciddi bir yükseliş var. Biz Ticaret Odası olarak tanıtımlarımızda turizm çeşitliliğimizi öne çıkararak, sezonu 12 aya yaymak için çalışıyoruz. Bu yıl stant alarak katıldığımız TTI İzmir’de çok başarılı bir fuar geçirdik. İnsanların Kuşadası’na ilgisi çok fazla” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan açıklamasının sonunda; 2024’ün tüm dünyada savaşların ve ekonomik belirsizliklerin sona ereceği, sağlıkla, barışla geçen, beklenen üstünde bereketli bir yıl olması temennileriyle herkesin yeni yılını kutladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Didim’de yol çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Didim’de yol çalışmaları sürüyor

Diyanet'ten yılbaşı uyarısıSonraki Haber

Diyanet'ten yılbaşı uyarısı

Yorum Yazın

Aydınlı sporcu Türkiye rekoru kırdı
Nazilli sonbahara hazırlanıyor
AK Parti Nazilli bu ölüme ağlıyor
Nazilli’de uyuşturucu operasyonu
ADÜ’de kontenjanların yüzde 99,77’si doldu
Aydın’da afet riskleri masaya yatırıldı
Aydın’da 20 bin adet kaçak makaron ele geçirildi
Didim’de parklar onarıma alındı
Efeler’de kadınlara indirimli konaklama imkanı
Nazilli’de yollar yenileniyor
Başkan Zencirci pazarcı esnafıyla buluştu
Başkan Özel’den üniversite öğrencilerine hoşgeldin mesajı
NDH’den aşırı sıcaklara karşı uyarı
Kuşadası’nda minik çocuklara süt desteği
ADÜ’de hasta çocuklara moral oldular
Aydınlı Muaythaiciler Zafer Kupası’na damga vurdu
Buharkent’te feci kaza: 1’i ağır 8 yaralı
Sıcak havadan bunalanlar Altınkum’a akın etti
Nazilli’de borçlar ödendi, hizmetler hız kazandı
Başkan Tetik’e muhtarlardan tam destek

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar