Aydın
DOLAR40.8978
EURO47.7267
ALTIN4390.0

Başçayır Barajı fullendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başçayır Barajı fullendi
Abone ol
Aydın’da son günlerde etkili olan yağışların ardından Başçayır Barajı tamamen doldu. Barajlardaki doluluk oranları üreticileri memnun ederken, fazla suyun tahliyesi gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıl en kurak dönemlerinden birini yaşayan Aydın’da bu yıl etkili olan yağışlar çiftçilere umut vermeye devam ediyor. Yeni yıl ile beraber etkili olan sağanak yağışlar, il genelindeki barajların doluluk oranlarını da yükseltti. Bu kapsamda Aydın’ın Köşk ilçesinde bulunan ve 2 bin 20 dekar arazinin sulanmasını sağlayan Başçayır Barajı’nın da tamamen dolduğu öğrenildi. Su depolama kapasitesini tamamen dolduran barajın dolusak bölümlerinden fazla suyun tahliyesi de yapılmaya başlandı.

Sultanhisar ve İsabeyli Barajı’ndan sonra Başçayır Barajı’nın da tamamen dolması 2022 sulama sezonunda kuraklığın yaşanmaması için çiftçileri umutlandırıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
79 yaşında bağlama çalmayı öğrendiÖnceki Haber

79 yaşında bağlama çalmayı öğrendi

Baklava diyet listesinde var mı?Sonraki Haber

Baklava diyet listesinde var mı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar