Aydın
DOLAR32.5421
EURO34.9146
ALTIN2441.2

Aydın’ın makus talihini değiştirelim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydın’ın makus talihini değiştirelim
Abone ol
Aydın’a gelen önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hizmetlerini eleştirerek, “Hoca olarak not versek. Sıfır. Sınıfta kaldı” dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı AK Partili Mustafa Savaş’ın seçim çalışmalarına destek vermek için önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Aydın’a geldi. Eroğlu’nu AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer, MHP Efeler Belediye Başkanı Adayı Burak Pehlivan, ilçe belediye başkanları ve oda başkanları karşıladı.

Eroğlu, Aydın’da Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş’a yerel seçimlerde destek isteyen Eroğlu, “31 Mart’a Aydın’ın makus talihinin değiştirelim” dedi. Aydın’ı sevdiğini ve hükümet olarak kente yaptıkları yatırımları anlatan Eroğlu, “Aydın çok büyük potansiyele sahip. Bir uçak düşünün. Bir kanadı uçuyor ama diğer kanadı kırık. Mesafe kat edebilmesi için iki kanadı gerekiyor. İnşallah Aydın’da 1 Nisan’da ikinci kanadı takmaya hazır mıyız? Aydın için gayret edelim. Aydın’ın artık bu makus talihini değiştirelim.” diyerek destek istedi.

ÇERÇİOĞLU SINIFTA KALDI

Eroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu kastederek, "Para gönderiyoruz. Arıtma tesisleri, ishale hatları, çıktı battıları devletin değil onun yapması lazım. Parası var. Burada ne yaptı Allah aşkına. 21 tane battı çıktı yapacağım dedi. Trafik sorun burada, geçerken hakikaten saat harcıyoruz. Kaç tane yaptı 2 tane. Hoca olarak not  versek. Sıfır. Sınıfta kaldı" dedi.

AYDIN YENİ BİR SAYFA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş, konuşmasında Aydın’daki sorunlara dikkat çekti.

Doğduğu ve büyüdüğü topraklara borcunu ödemek için yola çıktığını belirten Savaş, “Tarihiyle, kültürüyle, her anlamda güzellikleriyle Aydın yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Bu yeni bir sayfayı açmada kararlıyız. Eser ve hizmet siyasetimizi Aydınımıza taşıyacağız. Evet, biz 22 yıldan bu yana çok güzel hizmetler yaptık. Yollar, hastaneler, barajlar, göletler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Ama yerel yönetim anlamında Aydın'da büyük eksikler var. Hizmet anlamında sıkıntılar var. Bu sıkıntıları, kayıp yılları bertaraf etmek adına yola çıktık. Trafik büyük bir problem. Otopark büyük bir problem. Şehrin merkezinde hala kanalizasyonu olmayan mahalleler var, arıtmalar çalışmıyor. İncirliova ve Germencik gibi ilçelerin arıtması yok ve birçok büyük ilçenin arıtması çalışmıyor. Aydın'ın can damarı olan Menderes kirleniyor ve içimiz acıyor. İşte bunları düzeltmek adına iktidarın gücünü, hükümetimizin gücünü yerele taşımak, hükümetle birlikte yol alabilmek adına yola çıktık. Önümüzdeki dönem Aydın’ı hak ettiği eserleri buluşturmak adına kararlıyız.” dedi.

AYDIN’DA TRAFİK SU GİBİ AKACAK

Denizli’nin iktidarla birlikte yürümenin avantajını kullandığına dikkat çeken Savaş, “Bursa örneği var Konya, Kayseri ve daha birçok ili burada örnek verebiliriz. İktidarla birlikte yürümenin avantajını kullanan iller bunlar. Biz Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın da iktidarla birlikte yürümenin avantajını yaşamasını istiyoruz. Biz de bu konuda kollarımızı sıvadık. Yola çıktık ve projelerimizle birlikte bu problemleri çözeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sizlerin sayesinde Aydın'daki su problemini çözdük. Su akıyor, trafiği de sular gibi akıtacağız inşallah” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU AÇIKLADIĞI PROJELERİ YAPAMADI

İsmi vermeden Çerçioğlu’nun açıkladığı projeleri hayata geçirmediğini dile getiren Savaş, “Sayın belediye başkanı, 2014 yılında 133 tane proje açıkladı. Ben dedi önümüzdeki dönem 133 tane projeyi yapacağım. Bunların içerisinde 21 tane battı çıktı vardı Sayın Bakanım. Bu 21 tane battı çıktının sadece 2 tanesini yaptı. Şu anda Aydın'da trafik problemi had sat safhada herkes şikayetçi.” dedi.

Vatandaşların sokak hayvanları ile başının dertte olduğunu ifade eden Savaş, “Barınaklarda can dostlarımız, hayvanlarımız, canlarımız eziyet çekiyor. Sokaklarda kitleler halinde köpekler dolaşıyor ve vatandaşlarımız rahatsız. Şehrin konuşulacak çok problemleri var. Şehrimizi bu yerel yönetimden kaynaklanan problemlerini, sorunlarını çözeceğimiz gibi gelişen, büyüyen, zenginleşen Türkiye'den daha fazla pay alması adına ne gerekiyorsa yapacağımızı söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

AYDIN SERA ÜSSÜ OLACAK

Kalkınmanın yerelden başladığını belirten Savaş, “Aydınımız bir tarım, turizm kenti ve termal kenti. Biz yerel yönetim olarak tarım anlamında yapacağımız çok işler var. Evet, geçmişte söz verdik. Dedik ki biz termal ile ısınan organize sera bölgesi yapacağız. Yaptık ve şuanda üretim devam ediyor. Ben iddia ediyorum ki Germencik’ten, Buharkent’e kadar Aydınımız seracılık üssü olacak. Bunu yapacağız. Diğer taraftan kentimiz yönünü bulamamış bir kent hüviyetinde. Şehrimiz nereye gelişeceğini, ne tarafa gelişeceğini bilmiyor. Şu anda bununla ilgili bir planlama yok, bununla ilgili vizyon yok. Hep söylüyoruz, belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik vizyon işidir. Belediyecilik proje işidir. Biz bu projelerimizle ve vizyonumuzla birlikte farkımızı önümüzdeki dönem ortaya koyacağız. Zaten farkımız AK belediyeciliğin uygulandığı, hizmetlerin yapıldığı şehirlerimizde bizzat ortada. Biz bu farkı güzel Aydın’ımızda yapacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönem eser ve hizmet siyasetinin buluşacağı bir dönem olacak” dedi.

AYDIN ŞAHLANACAK

Önümüzdeki günlerde projelerini açıklaması beklenen Savaş, “Aydınımız şahlanacak ve 31 Mart bunun için çok önemli bir fırsat. Vatandaşımız da bunu görüyor artık. Sokakta, çarşıda, pazarda dolaşırken artık bu dönemin bitmesi gerektiğini ve artık yeter diyorlar. Artık bu dönem bitsin, yeni bir dönem başlasın. Biz de önümüzdeki dönem yatırımların Aydın'a yağacağı bir dönem olacağının sözünü veriyoruz arkadaşlar.” diye konuştu.

KAPI KAPI DOLAŞIP YAPILMAYAN HİZMETLERİ ANLATALIM

Gelecek nesillere daha iyi bir şehir bırakmak adına herkesin çalışası gerektiğini vurgulayan Savaş, “Sadece Mustafa Savaş değil, herkesin, hepimizin, bu şehri seven herkesin çok çalışması gerekir arkadaşlar. Kapı kapı dolaşıp 15 yıldan bu yana yapılmayan hizmetleri anlatmamız gerekiyor. Yetersizliklerini anlatmamız gerekiyor, iş bilmezliklerini anlatmamız gerekiyor. Beceriksizlikleri anlatmamız gerekiyor. Bakın belediye şirketlerinin 5 yıllık zararı güncellenmiş. Zararı 900 milyon. Değerli başkanlarım 900 milyon. Bir katrilyon neredeyse. İşte bu iş bilmezlik, bu beceriksizlik. Bir belediye başkanının sevk ve idare eğitmeni olması lazım. Finans bilgisi olması lazım. Proje yönetimiyle ilgili bilgisi olması lazım. Doğru yere doğru adamı koyması gerekir. İşte 15 yıldan bu yana biz bu şehirde bunları göremedik. Sadece algı yönetimiyle 15 yıldan bu yana bu şehir yönetildi. Artık 1 Nisan'dan itibaren algı yönetimi yerine bu şehri akıl yönetecek. Bunu da hep birlikte ve hep beraber yapacağız, birlikte yapacağız. Ben bilirim, ben yaparım anlayışıyla değil, biz yaparız, birlikte yaparız anlayışıyla bu şehri birlikte ve beraber yöneteceğiz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Uyum içerisinde çalışacağız.” diyerek 31 Mart yerel seçimleri için herkesi çalışmaya davet etti.

31 MART’TA ŞEHRİMİZİN ANAHTARINI CUMHURBAŞKANIMIZA ARMAĞAN EDECEĞİZ

Aydın’daki 671 mahalleye eşit bir şekilde hizmet vereceğini belirten Savaş, “Kapımız herkese açık olacak. Seçildikten dört buçuk yıl sonra meydanlara çıkıp ben çarşı pazar dolaşıp ben şunları yaptım, bunları hallettim mantığıyla biz bu belediye yönetmeyeceğiz arkadaşlar. 3 yılda bu şehir şantiyeye dönecek. Bunun sözünü veriyorum. İlk 100 günde neler yapacağımızı açıklayacağız ve 5 yıl sonra da bu şehir bambaşka bir Aydın olacak bunun sözünü veriyorum. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı şehrimizin anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da armağan edeceğiz inşallah.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazilli’de sokaklar yenileniyorÖnceki Haber

Nazilli’de sokaklar yenileniyor

Paket servise giderken canından oluyorduSonraki Haber

Paket servise giderken canından oluyordu

Yorum Yazın

Nazilli Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan Bahar Konseri
Köşk’te trafik kazası: 1 ölü
Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti
Aydın'da hayvanları öldürüp kaydeden şahsa idari para cezası
Kuşadası Devlet Hastanesi'ne tıbbi cihazlar bağışlandı
Didim'de uyuşturucu operasyonu
Kurallara uymayan işletme sahiplerine para cezası uygulandı
Aydın jandarması izinsiz ava geçit vermedi
Aydın-İzmir Otoyolu'ndaki kazada ağır yalanan Araz hayatını kaybetti
Karaova Mahallesi'nde yol çalışması tamamlandı
Okul kantinleri denetlendi
Müdür Altıntaş, Bozdoğan'daki çalışmaları yerinde inceledi
Sakartepe rampasında kaza
Karacasu'da yol yapım çalışması sürüyor
TGC Nusret Müze Gemisi, ziyarete açıldı
Motosiklet ile kapkaç anları güvenlik kameralarına yansıdı
Nazilli Alparslan Türkeş Bulvarı'nda kazı çalışmaları başladı
Köşk İlçe Emniyet Amirliği suçlulara göz açtırmıyor
Öğrenciler projelerini görücüye çıkardı
Çiftçilere destekleme ödemeleri yapılacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar