Aydın
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Arslan: Bölgemizin ürünlerini tanıttık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arslan: Bölgemizin ürünlerini tanıttık
Abone ol
09-13 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde yapılan Gıda Fuarından dönen Nazilli Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan açıklamada bulundu 

Nuri Arslan yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere; dünyanın sayılı gıda fuarlarından kabul edilen ve iki yılda bir yapılan Anuga Gıda Fuarında Nazilli Ticaret Odası adına stant açtık. Bölgemizde yetişen ve işlenen yerel ürünlerimizi, fuara gelen yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Her zaman olduğu gibi, başta Kuru İncir olmak üzere stantda yer alan hemen hemen tüm ürünlerimiz ilgi gördü. Ancak Almanya’nın uyguladığı pandemi tedbirleri nedeniyle özellikle Çin ve Afrika ülkelerinden gelen alıcıların olmaması  2019 yılında yapılan fuara göre daha az yoğunlukta bir fuar yaşanmasına neden oldu.  Fuara iştirak eden kurum ve şirket temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde; uluslararası gıda pazarını olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurun yüksek düzeyde seyreden ve sürekli olarak değişkenlik gösteren hammadde fiyatları olduğu, yüksek hammadde ve sürekli olarak artan girdi maliyetleri nedeniyle firmaların fiyat teklifi vermekte zorlandıkları ifade edildi.  Navlun ve taşıma maliyetlerinin artması ambalaj malzemelerindeki zamlar, bazı ürünlerde ambalaj ve paketleme giderinin üründen daha pahalı olmasına yol açtığını gözlemledik. 
2019 yılında  8000 civarında katılımcı firma olduğu halde bu fuarda katılımın 4600 firma seviyesinde olduğu görüldü.  Pandemi ve maliyet artışı nedeniyle yaşanan bu olumsuzluklara rağmen standımıza ve Türk ürünlerine gösterilen ilgi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bölgemizin ve ürünlerimizin tanıtımı noktasında hedeflediğimiz çalışmayı yaptığımıza inanıyorum. 
Organizasyonda Ticaret Odası olarak sadece Nazilli Ticaret Odasının stant açmış olması fuarın dikkat çeken bir başka yönüydü. Dünyanın en büyük uluslararası gıda fuarlarından biri kabul edilen bir fuarda yer almamız kurumsal kimliğimizin ve üyelerimizin bilinirliğinin artması açısından olumlu tepkiler almıştır.  Fuarda yer alan NTO üyesi firmalar için Ticaret Odasının da orada bulunması moral kaynağı olmuştur. 

Daha önce ifade ettiğimiz üzere; yurt dışı organizasyonları daha ziyade çeşitli sebeplerle ihracat yapamayan firmalarımızın dış ticaret tecrübelerini arttırmak, dış pazarlarla buluşturmak amacıyla yaptığımız çalışmalardır. Ürünlerimizin tanıtımı ve temsil noktasında dış ticaret çalışmalarımız devam edecektir.  

Bu vesileyle Organizasyonun Türkiye Kısmını üstlenen İstanbul Ticaret Odasının yetkililerine, fuara bizzat katılan veya ürün örneği vermek suretiyle katkıda bulunan üyelerimize teşekkür ediyor, Anuga Fuarının bölge ihracatı için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bülbül: Vergiler AKP'nin gelir aracıÖnceki Haber

Bülbül: Vergiler AKP'nin gelir aracı

Kablo hırsızlarını jandarma enselediSonraki Haber

Kablo hırsızlarını jandarma enseledi

Yorum Yazın

Fuar’da Aydın Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgi
Nazilli Belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor
Aydın’da gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi
Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Nazilli’de 5 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Gençler, doğayla iç içe bir gün geçirdi
Ege'de fırtına bekleniyor
Nazilli'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Didim’de Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı
Aydın’da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Hanutçuluğun önlenmesi için kararlı adımlar atılıyor
Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu
Tetik ilk müjdesini Bahar Konseri’nde verdi
Aydın’da firari zanlı kıskıvrak yakalandı
Aydın’da trafikte en büyük sıkıntı duyarsızlık
Aydın’da zehirlenen öğrencilerin son durumu belli oldu
Kaymakam Gökçe, muhtarlar ile bir araya geldi
Kuşadası'nda unutulan döviz dolu çanta polis tarafından bulundu
Otoyola girişler kapanınca trafik kitlendi
Balık ağı örme kursları yoğun talep görüyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar