Aydın
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3

Ali Petek Nazilli'den çoban ateşini yaktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Petek Nazilli'den çoban ateşini yaktı
Abone ol
2023 genel seçimlerinde CHP Aydın'dan milletvekili aday adayı olmayı düşünen Doç. Dr. Ali Petek, bu doğrultuda ilk istişare toplantısını Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş dostlarıyla gerçekleştirdi

2023 yılında gerçekleşecek olan genel seçimlerde CHP Aydın'dan milletvekili aday adayı olmayı düşünen Doç. Dr. Ali Petek, çoban ateşini Nazilli’de yaktı. Hangar Kafe’de düzenlenen kahvaltı etkinliğinde Cumhuriyet Halk Partine gönül vermiş dostlarıyla bir araya gelen Doç. Dr. Ali Petek, milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü söyleyerek partililerin fikrini aldı. Partililerin büyük destek verdiği Petek, milletvekilli adaylığı için parti içinde ön seçimin mutlaka yapılmasını gerektiğini söyleyerek,  “Türkiye’ye demokrasi vadeden bir siyasi partinin ön seçim yapması gerekmektedir” dedi.

“ÇOBAN ATEŞİNİ SİZLERLE BURADA YAKIYORUM”

Çoban ateşini partiye gönül vermiş dostlarıyla birlikte yakmak istediğini söyleyen Doç. Dr. Ali Petek, “Yaklaşan Genel Seçimler nedeniyle, ülkemizi ve Aydın siyasetini konuşmak ve Genel Seçimlerde düşündüğüm aday adaylığı tartışmak ve sizlerin görüşlerini almak için bu istişare toplantısını yapmak istedim. Bu ilk toplantımız ve daha sonrasında il ve ilçe örgütlerimizde de yapacağız. Son olarak da ilçe ilçe bu istişare toplantılarımız devam edecek. Tüm yoldaşlarımızın fikirlerini alıp, istişarede bulunacağız. İlk toplantımı sizlerle yapmak istedim çünkü sizlerle benim ayrı bir duygusal bağım var. Bu duygusal bağ siyasi geleneklerimizin ortaklığından kaynaklanıyor. Ben birçoğunuzdan küçüğüm. Sizler benim siyasal öncülerimsiniz. Duygusallığımın kaynağı, bende sizler gibi ulusal demokratik halk devrimini anlattım. Parti bayrağını okudum. Türkiye’nin dağlarında çiçekler açar marşını söyledim. Yani sizlerin içinden gelen kardeşinizim. Bu duygusallıkla birlikte çoban ateşini sizlerle birlikte burada yakmanın, sizlerle yürümenin doğru olduğunu karar verdim.” 

“YÜZÜMÜZÜ SOLA, YOKSULA, EZİLENE, KADINLARA, ÇEVREYE DÖNDÜRECEĞİZ”

CHP’den milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü açıklayan Petek, “ Sosyalist gelenekten gelen bizler, dünya ekonomisinin ve kapitalizminin 2008 krizinden sonra hala çıkamamış olması, yükselen sağ dalga ve dünyanın her yerinde ırkçı ve diktatörlüklerin olduğu bir dönemde bizler Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmak durumunda kaldık. CHP’nin dünyadaki sosyal demokrat partilerin farkı; birincisi kuruluşu amacı antiemperyalist bir noktadan ortaya çıkması ve dünyada tek silahla mücadeleyle iktidar olan ve devrim yapan bir niteliğinin olmasıdır. Bugün geldiğimizde yerde artık CHP’de siyaset yapmak, dünyadaki yükselen sağ liberal virüsler CHP’ye de bulaşmıştır. Bizde bu partinin içinde var olarak partinin yüzünü sola, yoksula, ezilene, kadınlara, çevreye, yeşile döndürmek ve bunun dozajını artırmak için milletvekili aday adayı olmayı düşünüyorum.”

ÖN SEÇİM TALEP ETTİ

Ön seçimin demokrasinin gerekliliği olduğunu ifade eden Petek, “Bizim duruşumuz, siyaset yapma biçimimiz, ilke, teorik analiz ve ideolojik duruştan geçer. Yaklaşan seçimlerde ön seçim açık bir şekilde parti içi demokrasinin olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar da savunuyorum. Türkiye’ye demokrasi vadeden bir siyasi partinin ön seçim yapmaması ancak zaruri durumlarda olabilir. Partimizin yaklaşan seçimlerde nasıl aday belirleyeceğini bilmiyoruz. Eğer ön seçim olmazsa, o zaman biz burada yakacağımız çoban ateşiyle birlikte kendi ön seçimimizi yaparız Aydın merkezde. 200-300 yoldaşımızla, belediye meclis üyelemizle ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımızla imzalı onaylarını alıp, Genel Merkeze gidip orada anlatırız durumumuzu. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, sön sözümü şöyle noktalıyorum. 22 Mayıs 1942’de idam edilen Sırp devrimci Stjepan Filipović’in sözleriyle bitirmek istiyorum. “Faşizme ölüm, halka hürriyet”.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi t...

Başkan Özcan küçük çocuğun isteğini kırmadıSonraki Haber

Başkan Özcan küçük çocuğun isteğini kırm...

Yorum Yazın

Başkan Tetik koltuğu çocuklara bıraktı
Organik Tarım Eğitimi düzenlendi
Söke’de tohum ve kompost dağıtım töreni yapıldı
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı
Çerçioğlu: “Kuyucağımıza çok güzel hizmetler edeceğimizin inancındayım”
Aydın’da en çok yatırım yapılan kurumlar belli oldu
Kuşadası 9. Resim Çalıştayı başladı
Kuşadası'nda çocukların 23 Nisan coşkusu sürüyor
59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Aydın’dan geçecek
Kuyucak'ta zeytin güvesi uyarısı
Aydın Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri bisiklet kullanmayı yaygınlaştırdı
Daha önce de aynı suçtan soruşturma geçirmiş
DKMP, faaliyetlerini ve Aydın’ın zenginliklerini bu stant ile tanıttı
Menteşeler'in muhtar adayı seçimin iptal edilmesini istedi
Büyükşehir, 23 Nisan’ı binlerce kişinin katıldığı konserle kutladı
Aydın’da toz taşınımı bekleniyor
Mesaide müdür, tatilde çoban
Aydın’da kuvars hırsızları yakalandı
Kuşadası'nda jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi
Aydın’da uyuşturucu operasyonu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar