© Muhabir Gazetesi 2021

Dikkat! Pencereleri açmayın

Sahra Çölü üzerinden gelmesi beklenen çöl tozlarının önümüzdeki günlerde Aydın’da etkili olması bekleniyor. Çöl tozuna karşı uyarılarda bulunan uzmanlar pencerelerin kapalı tutulmasında fayda olduğuna dikkat çekildi.

İMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Sahra Çölü üzerinden gelmesi beklenen çöl tozunun yurdun batısında ve Aydın’da etkili olması bekleniyor. Çöl tozunun 2 veya 3 gün etkisini sürdüreceğine dikkat çeken uzmanlar solunum rahatsızlığı bulunanların dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten çöl tozlarına karşı yaptığı açıklamada “Çöl tozları yola çıktı. Marmara ve Ege ile birlikte Batı Karadeniz'i de etkilemesi bekleniyor. Astım hastaları maske takmalı. Güneye bakan pencereleri Perşembe ve Cuma kapalı tutmakta fayda var...

Yoğun çöl tozu an itibariyle Mora üzerinde ve ülkemize yaklaşıyor. Perşembe ve Cuma günü kuvvetli lodos ile birlikte iyice Ülkenin batısını kaplayacak. Doğal döngü için gerekli olan çöl tozu bize de dolaylı olarak çok faydalı. Sadece solunum konusunda 2 gün tedbirli olalım.” İfadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER