Aydın
DOLAR40.8978
EURO47.7267
ALTIN4390.0

Menderes'te balıklar ölüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Menderes'te balıklar ölüyor
Abone ol
Aylardır kuraklıkla mücadele veren Büyük Menderes Nehri, yağışlarla birlikte bu defa da kirlilikle mücadele vermeye başladı.

Yaz döneminde kuruma noktasına gelen nehirde kış mevsimine girilmesi ve suların yükselmesi ile nehirdeki binlerce balık telef olmaya başladı. Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çeken Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, balık ölümlerinin nehirdeki kirlilikten kaynaklandığını, nehrin temizlenmemesi halinde bölgedeki eko sistemin çökeceğini ileri sürdü.


Aydın’da tarım arazilerinin en büyük su kaynağı olan Büyük Menderes Nehri, son dönemde yaşanan kuraklığın ardından kirliliğiyle de gündem olmaya devam ediyor. Aydın tarımının can damarlarından olan Büyük Menderes Nehri, yaşanan kuraklığın üzerine çevresel ve endüstriyel atıklarla da gün geçtikçe yok olma sinyalleri verirken, yaşanan kirlilik ve çöp adaları dolayısıyla balık ölümleri de tekrar yaşandı. Söke’ye bağlı Sarıkemer Beldesinde tarihi taş köprünün menfezlerinin tıkanmasıyla nehrin kuzey bölgesinde adeta çöp adaları oluştu.
Geçtiğimiz günlerde tarihi taş köprünün biriken ve baskı yapan çöpler nedeniyle yıkılma tehlikesinde olduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yapılan yeni incelemelerin ardından binlerce balığın telef olduğunu belirtti. Biriken çöplerin yüzeyi kaplaması ve su kirliliği dolayısıyla balıkların oksijen alamaz hale geldiğini vurgulayan Sürücü, “Geçtiğimiz pazar günü, Söke’ye bağlı Sarıkemer beldesinde bulunan Büyük Menderes Nehri üzerindeki taş köprünün, yukarı havzadan suların getirdiği çöpler, ağaç kütükleri ve çalı çırpı nedeniyle menfezleri tıkanmış ve sürekli gelen atıklar nedeniyle kuzey bölgesinde atıklardan oluşan büyük bir ada haline dönüşmüştü. Bugün yerinde yaptığımız incelemelerde, atıkların daha da arttığını, ilgili kurumlar tarafından bir çalışma yapılmadığını gördük. Çöplerin bulunduğu bölgede balıkçıl kuşlarının yoğun olduğunu görünce, atıkların çevresinde bir inceleme yaptık. Kargı kamışlarının olduğu kıyı kesimlerinde, yavru balıklardan, kiloya yakın balıklara kadar binlerce balık ölüsü olduğun tespit ettik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Söke'de korkutan kaza!Önceki Haber

Söke'de korkutan kaza!

Nazilli'de 1 kişi sahte alkolden öldüSonraki Haber

Nazilli'de 1 kişi sahte alkolden öldü

Yorum Yazın

Aydınlı sporcu Türkiye rekoru kırdı
Nazilli sonbahara hazırlanıyor
AK Parti Nazilli bu ölüme ağlıyor
Nazilli’de uyuşturucu operasyonu
ADÜ’de kontenjanların yüzde 99,77’si doldu
Aydın’da afet riskleri masaya yatırıldı
Aydın’da 20 bin adet kaçak makaron ele geçirildi
Didim’de parklar onarıma alındı
Efeler’de kadınlara indirimli konaklama imkanı
Nazilli’de yollar yenileniyor
Başkan Zencirci pazarcı esnafıyla buluştu
Başkan Özel’den üniversite öğrencilerine hoşgeldin mesajı
NDH’den aşırı sıcaklara karşı uyarı
Kuşadası’nda minik çocuklara süt desteği
ADÜ’de hasta çocuklara moral oldular
Aydınlı Muaythaiciler Zafer Kupası’na damga vurdu
Buharkent’te feci kaza: 1’i ağır 8 yaralı
Sıcak havadan bunalanlar Altınkum’a akın etti
Nazilli’de borçlar ödendi, hizmetler hız kazandı
Başkan Tetik’e muhtarlardan tam destek

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar