Aydın
DOLAR32.4298
EURO34.8458
ALTIN2401.1

Aydoğdu Muhtarı Öncü'den Salı Pazarı Açıklaması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydoğdu Muhtarı Öncü'den Salı Pazarı Açıklaması!
Abone ol
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın Aydoğdu Mahallesi’nin TOKİ’ye değil, pazaryerine ihtiyacı var” sözlerine bir destek de Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Ümit Öncü’den geldi. Muhtar Öncü AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’e seslenerek “Bizim mahallemizin acil TOKİ’ye ihtiyacı yok. Acil pazaryerine ihtiyacı var. Aydoğdu Mahalle halkı olarak bunu istiyoruz” dedi.

Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Ümit Öncü’den Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın Salı Pazarı açıklamasına destek geldi. Başkan Özcan, Aydoğdu Mahalle halkının kapalı bir pazaryerine ihtiyaç duyduğunu, TOKİ’nin yapılacağa alana Salı Pazarı’nın taşınması gerektiğini söyledi. AK Partili Vekil Erim’in ‘resmi talep yok’ demesine rağmen yazışmalarının 2 yıl önce yapıldığını belgeleyen Başkan Özcan topu AK Partili Vekil Erim’e attı.

Başkan Özcan’ın açıklamalarına destek veren Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Ümit Öncü, ‘halka hizmet hakka hizmet’ adına bu alana Salı Pazarı’nın taşınması gerektiğini ifade ederek, “2009 yılından beri 3 vatandaşımızın kalp krizinden dolayı cenazesi çıktı. Çünkü ambulans giremedi. Bunun vebalını kim öder acaba? İnşallah en büyük temennimiz oranın pazaryeri olmasıdır. Eğer halk ve halka hizmet düşünülüyorsa, siyaset gözetmeksizin belediye ile en kısa sürede yazışmaları yapılırsa bizim için en büyük kazanç bu olacaktır. Halkımız için kazanç budur” dedi.  

“DEFALARCA HAYIR CEVABI ALDIK”

Muhtarlığa başladığı dönemden beri Salı Pazarı’nın taşınması için mücadele verdiğini söyleyen Aydoğdu Mahalle Muhtarı Ümit Öncü, “Ben 3 dönemdir muhtarım. Geldiğimden beri pazaryeri için mücadele veriyorum. DSİ’nin eski erozyon mücadele üstü bölgesiyle ilgili yazışmalar yapıldı fakat bakanlıktan hep hayır olarak cevap geldi. Sadece erozyon ekibi vardı bu bölgede. Sadece araçlarla arazilere giden memurlar vardı. Lojmanlar boşaltıldı. Ardınan buranın belediyeye devredilmesi için yazışmalara başlandı. Fakat bir türlü olumlu cevap alınamadı. Nazilli’de Perşembe Pazarı’ndan sonra en büyük Pazar yeri Salı Pazarı’dır. Köylüsüyle, kentlisiyle gerçekten geniş bir topluma hitap ediyor. Diğer yakın mahallelerle birlikte 50 bin kişiye hitap ediyor. Açık bir pazaryeri olduğundan pandemi döneminde de sıkıntılar çekildi. Vatandaşları kontrol altına alabilmek mümkün değil çünkü her sokaktan pazara giriş ve çıkış var” ifadelerini kullandı.

“BAZI KİŞİLERE FİNANS SAĞLANIYOR”

Salı Pazarı’nın biran önce DSİ’nin eski erozyon üstü bölgesi alanına taşınması gerektiğini ifade eden Muhtar Öncü, “Defalarca söylediğimiz halde TOKİ diye tutturuldu. AK Partili Vekil Bekir Kuvvet Erime de bizzat kendim izah ettim. Devletimizin sürekli ‘halka hizmet hakka hizmet’ deyip de vatandaşa yöneldiği ortamda dahi bunların geçerli olmadığı, bazı kişilerin finans sağlaması için olduğu düşüncesindeyim. AK Partili Erim tarafından “sizin başkanınız telefonlarımıza cevap vermiyor. Biz onlardan yer istedik. Bize yer tayin etmediler” cevaplarıyla karşılaştık” şeklinde konuştu.

“RESMİ YAZIŞMALAR BENİM ELİMDE”

AK Partili Vekil Erim’in “belediyeden resmi talep yok” sözlerini eleştiren ve resmi belgelerin kendisinde olduğunu belirten Muhtar Öncü, “Dün akşam her şeye şahit olduk. Belgesiyle birlikte başkanımız açıkladı. Belge şuan bende. 2020 yılında yazışması yapılmış. Cevap yeni gelmiş ve olumsuz olarak. Bunların hepsi elimizde. Fakat neden çıkıp ta hala daha “sizin belediye başkanınız bana cevap vermiyor” demenin ben anlamını hala anlamıyorum. Bizim mahallemizin acil TOKİ’ye ihtiyacı yok. Acil pazaryeri ihtiyacı var. TOKİ geniş bir alan üzerine oturtturulacağı için zaten bu alanda dar ve yetersizdir. Temel atamayacaklarının bazı sebepleri de var. Altından sulama kanalı geçiyor ve İncirliova ve Germenciğe kadar gidiyor. Zaten kaç senedir TOKİ adı geçiyor ama bir icraat da yok. Bu alanın biran önce ‘halka hizmet hakka hizmet’ ise Nazilli’mize Salı Pazarı’nı kavuşturmamız için ne yapılması gerekiyorsa elimden gelenin fazlasını yapacağım. Vatandaşlarımızın şuan ki en büyük sorunu da zaten budur. Aydoğdu Mahalle halkı olarak bunu istiyoruz” dedi.

“VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK”

Salı Pazarı’nın mahalle arasında olmasından dolayı büyük sıkıntılar yarattığını söyleyen Muhtar Öncü, “Herhangi bir yangında ne itfaiye girebiliyor ne ambulans. 2009 yılından beri 3 vatandaşımızın kalp krizinden dolayı cenazesi çıktı. Çünkü ambulans giremedi. Bunun vebalını kim öder acaba? İnşallah en büyük temennimiz oranın pazaryeri olmasıdır. Eğer halk ve halka hizmet düşünülüyorsa, siyaset gözetmeksizin belediye ile en kısa sürede yazışmaları yapılırsa bizim için en büyük kazanç bu olacaktır. Halkımız için kazanç budur. Neden? Kışın yağmurunu görmeden, yazın sıcağını görmeden ve etrafındaki otopark sorunu olmadan rahatlıkla vatandaşların alışveriş yapacağı bir ortam sağlanması gerekiyor. Yaz günü meyve sebze artıkları yerde kokuyor. Hem kötü hem sinek yapıyor bu da sağlık açısından bir önem arz ediyor. İnşallah temennilerimizi büyüklerimiz duyarlar ve halka kulak verirler” sözlerini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Yıldız’dan, Bakan Ersoy’a Soru YağmuruÖnceki Haber

CHP’li Yıldız’dan, Bakan Ersoy’a Soru Ya...

Merkez Bankası faizi yüzde 14'te sabit tuttuSonraki Haber

Merkez Bankası faizi yüzde 14'te sabit t...

Yorum Yazın

Su tankeri ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
Başkan Günel'den yasakla ilgili açıklama
Üniversite öğrencilerinden Filistin eylemi
Otluk alandaki yangın söndürüldü
Tarım makineleri operatörleri belgelerine kavuştu
Antik yola beton döktüler
Söke İlçe ve Tarım Orman Müdürlüğü anket çalışmalarını tamamladı
Nazilli’ye yeni park için çalışmalar başladı
Aydın Ticaret Borsası üyelerine, İhracat Yıldızları ödülü
Yunanistan geri itti, Türkiye kurtardı
Ticari araca arkadan çarpan sürücü yaralandı
Aydın'da Fiziksel Etkinlik Oyunları etkinliği gerçekleştirildi
Jandarma ekipleri 205 aranan şahsı kıskıvrak yakalandı
Kimlik bildirmeyen şahıslar cezadan kaçamadı
Aydın’da traktör sürücüleri bilgilendirdi
Nazilli’de 3650 sentetik hap ele geçirildi
Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Ehliyet sınavında kopya çeken şahıs yakalandı
Seyir halindeki aracın motor kısmı alev topuna döndü
Didim’de su ürünleri kontrolleri sürüyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar