- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
Çine Devlet Hastanesi’nde başarılı bir uygulama ile normal hastalar ile Kovid hastalarının temasını önlemek amacıyla hastane bahçesinde Kovid polikliniği oluşturuldu. Aydın il merkezinde de Korona virüs belirtileri görülen hastalarda test için ayrı bir birim oluşturuldu. Hastanelerde acil dışındaki tüm randevular 182’den alınırken geçen yıllara göre hasta yoğunluğunda ciddi azalma görüldüğü belirtildi. Ancak Korona virüs dolayısıyla test yaptırmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Her gün sabah saatlerinde başlayan test sırası gece yarılarına kadar devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekipler temaslı hastaları evlerinde kontrol edip numuneleri de evlerde alıyor.
Aydın’da havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyon hastalıklarına kapılan pek çok kişinin, normal grip değil Krona virüse kapıldıkları korkusuyla acil servislere akın ettiği de bildirildi. Yetkililer gereksiz yere hastanelerde oluşturulan yoğunluğun virüsün yayılma riskini arttırdığını bu nedenle belirtileri görülmedikçe meraktan ya da telaşlanarak test için hastanelere gelinmemesini istediler.






Etiketler: haber haberler nazilli haber nazilli haberleri nazilli son dakika haberleri nazilli son dakika nazilli aydın aydın haber aydın haberleri aydın son dakika haberleri
HABERE YORUM YAZIN

-
CHP'ye katılan kadınlara rozetleri takıldı
-
Nazilli Belediyesi’nden mesleki eğitime büyük destek
-
CHP’li Bülbül: BM Kararlarını Uygulayın
-
NAZİLLİ İYİ PARTİLİ KADINLARDAN EMEKÇİ KADINLARA TAM DESTEK
-
Nazilli Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı yapıldı
-
MHP Aydın Milletvekili Depboylu'nun oğlunu mülakatla birinci yaptılar
-
Belediye ekipleri Didim’de çalışmalarını sürdürüyor
-
Başkan Ulucan, gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı