© Muhabir Gazetesi 2021

Yağ fiyatları neden fırladı?

Ayçiçek yağı fiyatları haberleri şimdilerde de stokçuluk iddialarıyla gündeme geliyor. Ayçiçek yağı fiyatları ve stokçuluk tartışmalarına ilişkin bir açıklamada, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’den geldi.

Katıldığı bir televizyon progrmaında  konuşan Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağının arzında bir sıkıntı söz konusu olmadığını söyledi. Stokçuluğa karşı olduklarını belirten Büyükhelvacıgil, Tüketici beklentilerinde bu gibi durumlarla karşılaşıldığını savundu.

Ayçiçek yağı fiyatları neden artıyor?
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, şöyle konuştu:
“Sadece yağ ile de iş bitmiyor. Aldığımız karton, kapak, teneke ve birçok ambalajlarda da dışarıya bağımlıyız. Dolarla fiyat vermek zorunda kalıyorlar. Öyle olunca bütün bu zorluğa rağmen yağ sektöründe arz sıkıntısı yok. Malı veriyor. Özellikle tüketicilerden istirhamım, ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeleri. Diğer kardeşlerimizinde ayçiçek yağına ulaşabilmeleri son derece önemli. Kesinlikle bir problem gözükmüyor. Döviz hareketlerinden dolayı yardımcı hammaddelerindeki değişiklikler ister istemez ayçiçek yağı fiyatlarına yansıdı.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER