© Muhabir Gazetesi 2021

Nazilli’nin kestane diyarı

Nazilli’de kestane hasadında sona gelindi. Ketendere Mahallesi’nde yetişen Kestane ise bölgenin en lezzetlileri arasında yerini alıyor.

Nazilli’de Ekim ayının ilk haftasında başlayan kestane hasadında sona gelindi. İlçe genelindeki tüm mahallerde ve dağlık kesimlerde bulunan ağaçlardaki kestaneler toplanarak satışa sunuldu. Bazı üreticiler ise topladıkları kestaneleri kuyuya gömdü. 
Nazilli’nin Ketendere Mahallesi’nde yetişen sarı aşı kestanesi ise en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. 

"KEBABI NEFİS OLUYOR" 
Mahalle muhtarı Ünal Güngör, Ketendere'nin kestanesinin bölgenin en iyi kestanesi olduğunu söyleyerek, "Bizden kestane alanlar oldukça mutlu, çok beğendiklerini söylüyorlar. Genel olarak biz sarı aşı kestanelerimizi kuyuya gömüyoruz. 15 gün sonra kuyudan çıkan kestanelerin özellikle kebabı nefis oluyor” dedi.

" AĞAÇLAR KURUYOR"
Muhtar Güngör ağaçların kurumasından dert yanarak engel olamadıklarını dile getirdi. Güngör “Ağaçlar kuruduğunda rekolte düşük oluyor. Ağaçların kurumasına engel olamıyoruz. Kullanabileceğimiz bir ilaç da yok. Ziraatçiler ‘dal kanseri’ olarak isimlendiriyorlar. Rekolte ne kadar düşük olursa fiyat da aynı oranda yükseliyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER