© Muhabir Gazetesi 2021

Nazilli'de Tarım Fuarı kargaşayla başladı

Nazilli’de tarımsal ürünler ve ekipmanları tanıtmak amacıyla düzenlenen 4. Tarım Hayvancılık Fuarı kargaşayla başladı. Stant tartışmasıyla güne başlayan fuar, açılış öncesi krize neden oldu.

Elit Fuarcılık’ın Nazilli’de 06-09 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceği 4. Tarım Hayvancılık Fuarı sabah saatlerinde hazırlıklarını tamamlarken, yaşanan yer tartışması fuara gölge düşürdü. Fuar alanının girişine kurulan yöresel ürün stantları Tarım Fuarını adete Gıda Fuarı algısına dönüştürürken, Fuar Organizasyon firmasının bu yıl gerçekleşecek olan fuarı doldurmakta güçlük çekmesi nedeniyle Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın yarısını Atatürk Parkı bölgesinde kurulan Yöresel Lezzetler Fuarıyla birleştirmesi, fuarın fiyasko olduğu yorumlarına neden oldu.

FUAR YETKİLİLERİ TEPKİ GÖRDÜ
Nazilli Belediyesi’nin kiracısı olan ve 4 yıldır Pazar Yeri’nde seyyar kantin işleten Serdar Yiğit, yine aynı yerinde tezgahını açtı. Fuarın iç kısımlarında 10 bin TL’ye yer kiralayan ve parasını yetkililere peşin ödeyen bir diğer aperatifçi ise stantını Yiğit’in karşısına kurdu. İki işletmeci arasında yaşanan kriz tartışmaya dönüştü. Fuar yetkilileri, Serdar Yiğit’in tezgahını kaldırmasını isteyince tansiyon iyice arttı. İhbar üzerine bölgeye polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki tezgahında önleri tahta panellerle kapatılarak girişte görülmemeleri sağlandı. İki işletmeci de fuar yetkililerine tepki gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER