© Muhabir Gazetesi 2021

Nazilli Ticaret Odası'nda güç birliği toplantısı!

Nazilli Ticaret Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan aydın milletvekillerine, bölgenin sorun ve beklentileri ile esnaf ve tacirler tarafından talep edilen mesleki konular aktarıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN; "Öncelikle davetimize icabet eden değerli Milletvekillerimiz ile Oda başkanlarımızın bölgenin menfaati için bir araya gelmelerinin bizim için çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu bizim uzun süredir dile getirdiğimiz ve arzu ettiğimiz bir toplantıydı. Ortak iradenin devam edeceği düşüncesindeyim.

Öncelikle çözülmesinde fayda gördüğümüz konulara değinmek istiyorum; önem verdiğimiz sorunlarımızdan bir tanesi bölgemizdeki üniversite ve meslek yüksek okullarının öğrenci sayısı ile öğretim kadrosunun her yıl azalması, yakında kapanma noktasına gelecek olmasıdır. Ayrıca Nazilli’de kurulduğu halde sonradan başka yerlere nakil olan fakülte ve yüksek okulların yerine herhangi bir bölüm açılmamıştır. Bölgemizdeki okullarda uzun ve sağlıklı yaşam ile ilgili bölümlerin açılması, bu bölümlerin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyoruz.

Bir diğer gündemimiz bu konuyla bağlantılı olarak ; “Müstakil Üniversite” konusundaki beklentimizdir. Bölgemizde bir üniversite kurulması için gerekli olan altyapı hazırdır. Kurulacak olan üniversiteyle ilgili bölgemizdeki kurum ve kuruluşlar da hiç şüphesiz gerekli desteği vereceklerdir. Bu konuda olabilecek girişimler desteklenmelidir.

Uzun süredir her platformda dile getirdiğimiz sorunlardan bir tanesi de “Nitelikli Eleman İhtiyacı” dır. Bölgemizde üretim,imalat ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren hemen hemen tüm işletme ve fabrikalarımızın nitelikli, mesleki eğitimini tamamlamış personele ihtiyacı bulunmaktadır.

Bu konuda önümüzdeki günlerde yapılacak Mesleki Eğitim Çalıştayından alınacak sonuçların, bundan sonra yapacağımız çalışmalara ışık tutacağına inanıyorum.

Bölgemizdeki “Sanayi ve Ticaret Alanları” talebi karşılamamaktadır. Arazilerin yarısından fazlası zeytinlik ve tarım arazisi niteliğindedir. Konut alanlarını da hesap ettiğimizde ihtiyacımız olan sanayi ve ticaret alanları için rezerv sahaların bulunmadığı, yapılan çalışmaların yeterli olmadığı görülmektedir.

İfade etmek istediğimiz bir diğer husus bölgemizin “Fuar Alanı İhtiyacı” dır. Başta incir, kestane, çilek, zeytin ve zeytinyağı olmak üzere bu topraklarda üretilen ve işlenen ürünlerimiz ile birlikte mevcut sanayi işletmelerimiz tarafından üretilen makina, yedek parça ve diğer sanayi ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlar için tanıtımını yapmak üzere çok amaçlı olarak kullanılabilecek, 15.000 m2 kapalı, 35.000 m2 açık alanı ve yeterli otoparkı bulunan müstakil bir fuar alanına ihtiyaç bulunmaktadır" dedi.

Aydın Milletvekili Metin YAVUZ yaptığı konuşmada; üniversite konusunda aynı düşünceleri paylaştığını, hem Söke’ye hem de Nazilli’ye müstakil bir üniversite kurulması konusunda üzerine düşen çalışmayı yapmaya hazır olduğunu, ayrıca Aydın’ın doğusu veya Batısı olarak yapılan ayrımı doğru bulmadığını belirtti.

Aydın Milletvekili B.Kuvvet ERİM; bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini, seçildiği günden itibaren kendisine iletilen konular hakkında diğer milletvekilleri gibi çözüm üretmeye gayret gösterdiğini, bölgede kurulması talep edilen Sümer Üniversitesi için muhtemel girişimlerin daha kuvvetli olması gerektiğini ifade etti.

Aydın Milletvekili Süleyman BÜLBÜL; üniversite konusunda Aydın’n doğusuna yeterli önemin verilmediğini söyledi ve bölümlerin kapatılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca fuar alanı konusunun bölgenin gelişmişlik çabaları açısından önemli olduğunu, fuarlara katılmak isteyen girişimcilere devlet desteği sağlanması gerektiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER