© Muhabir Gazetesi 2021

Koca Karı soğukları Nazilli’de etkili oldu

Nazilli’de son bir haftadır etkili olan soğuk hava dağ köylerinde muhteşem manzaralar oluşturdu. Kar yağışının etkili olduğu Apaklar köyündeki buz sarkıtları ise dikkatleri çekti. 

Tüm ülkede olduğu gibi etkili olan soğuk hava Nazilli’nin dağ köylerinde muhteşem manzaralar oluşturdu. Hafta sonu karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, yüksek kesimlerdeki kar yağan köylere  akın etti.

Açık havada piknik yapan vatandaşlar Çatak Mahallesi’ndeki şelalenin önünde bol bol fotoğraf çektirdi. Öte yandan Apaklar Mahallesinde donan küçük şelalelerle birlikte oluşan buz sarkıtları da vatandaşların ilgi odağı oldu.

Nazilli’de az rastlanılan görüntülere şahit olan piknikçilerden Hasan Noyin, ”11-13 Mart tarihleri arasında yaşanan soğuk havaların halk arasında Koca Karı soğukları olarak bilindiğini” söyledi.
Noyin "Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklıkların ardından bu sene kış mevsiminin bu şekilde geçmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü. Bereketli kış mevsiminde bol bol kar ve yağmur yağdı. Yaz mevsiminde bolluk ve bereket olacağını düşünüyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER