© Muhabir Gazetesi 2021

İYİ Parti il Başkanı Taner, Öztürk hakkında konuştu!

Nazilli İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk'ün verdiği iftar yemeği sırasında yaptığı konuşma İYİ Parti Aydın İl Teşkilatında büyük rahatsızlığa neden oldu. Öztürk’ün paralel yapılanma olarak algılanan “Biz büyük bir ateşiz bizi kimse söndüremez, söndüremeyecek" sözleriyle ilgili ilk kez konuşan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, teşkilatlarında paralel bir yapılanmaya asla izin vermeyeceklerini, talep gelmesi durumunda disiplin soruşturmasını da değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

Nazilli İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk’ün verdiği iftar yemeği sırasında yaptığı konuşma hem İYİ Parti Nazilli hem de İYİ Parti Aydın Teşkilatı’nda büyük rahatsızlık yarattı. Öztürk’ün paralel yapılanma olarak algılanan “Biz büyük bir ateşiz bizi kimse söndüremez, söndüremeyecek" sözlerine karşılık açıklamada bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, paralel yapılanmanın teşkilat içinde kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkan Taner, “Paralel bir yapıyı kabul etmemiz ve onu tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi. 

“DİSİPLİN SORUŞTURMASINI DEĞERLENDİRMEYE ALIRIZ”

Paralel yapılanmaya hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini ifade eden İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, ilçe teşkilatından talep gelmesi halinde disiplin soruşturması için değerlendirme yapılacağını belirtti. Başkan Taner, “Siyasette paralel yapılanmalar olmaz. Siyaset merkezden, teşkilatlar vasıtasıyla yürütülen bir mekanizmadır. Dolayısıyla buradaki merkezimiz, teşkilatımız tekdir. O teşkilatın paralel bir yapılanması veya paralel bir yapıyı kabul etmemiz ve onu tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi. Disiplin soruşturması ile ilgili olarak konuşan Taner, "Disiplin soruşturması sözler üzerine değil, ilçe teşkilatından gelecek bir talebe göre hareket edilir. Talep il teşkilatında değerlendirilir.” diye konuştu. 

NELER YAŞANMIŞTI?

Nazilli İYİ Parti eski ilçe başkanı Cihat Öztürk, geçtiğimiz günlerde bir grup vatandaşa iftar yemeği verdi. Program sırasında mikrofonu eline alan Öztürk, “"Ben iki yıl önce çok ulu bir ozanın dizeleriyle göreve başlamıştım. Diyor ki o ulu ozan, küçük ateşi söndürür esen rüzgarlar, büyük ateş rüzgar vurdukça parlar. Biz büyük bir ateşiz bizi kimse söndüremez, söndüremeyecek. Bunu hepiniz göreceksiniz, bizi izlemeye devam edin” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Öztürk’ün bu konuşması “İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatında paralel yapılanma mı var sorusunu” akıllara getirmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER