© Muhabir Gazetesi 2021

Gönül gözüyle milli mücadele ruhunu yaşadı

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Çine'de bulunan Kuvayi Milliye Müzesi'ni gezen Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi üyeleri, gönül gözüyle gezdikleri müzede milli mücadele ruhunu yaşadı.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, üyeleri için Çine Kuvayı Milliye Müzesi gezisi düzenledi. Müzeler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Yörük Ali Efe ve Albay Şefik Aker'in heykellerinin yanı sıra milli mücadele dönemini yansıtan birçok eser yer aldığı müzeyi gezen ziyaret eden görme engelli bireylere müzedeki eserler ve müzenin tarihi görevliler tarafından anlatıldı.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen; “Üyelerimizle Kuvayı Milliye Müzesi’ne yapmış olduğumuz ziyarette, Kuvayı Milliye kahramanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Bizlere gerek kültürel, gerek sosyal, gerekse de toplumsal yaşama uyuma yönelik katkı ve desteklerinden dolayı 'Engellilerin Annesi' Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER