© Muhabir Gazetesi 2021

AYESOB, İş Bankası ile 'Pos Paketi' protokolü imzaladı

Nakit alışverişin yok denecek kadar azaldığı günümüzde pos makinesi kullanımı zaruret haline gelince Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB), esnafın kredi kartlı alışverişlerde komisyon giderlerini düşürmek için çeşitli girişimlerde bulunmaya başladı.

Küçük esnafın her geçen gün sayıları artan büyük firmalar karşısında ayakta durabilmesi için mücadele yolları aradıklarını kaydeden AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkçü, Aydınlı esnafın komisyon giderlerini düşürmek için İş Bankası ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde iş yerleri önemli gider kalemlerinden biri olan komisyon ödemelerini kısacak.

Bir yandan iş ve istihdam oluşturup, diğer yandan Ahilik geleneklerini sürdüren küçük esnaf ve sanatkarın sadece birer küçük işletme değil aynı zamanda bu memleketin sigortası gibi görülmesi gerektiğini kaydeden Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkçü, protokol öncesi yaptığı açıklamada "Bu memlekette ne zaman bir kriz yaşansa en büyük sorumluluğu aynı zamanda halkın kendisi olan bizim esnaf ve sanatkarımız üstlenmiştir. Hiçbir zincir marketten ay başında ödemek üzere kimse ihtiyacını karşılayamazken bizim esnaf ve sanatkarımız aynı zamanda hem toplumsal hem de ekonomik dayanışmanın en güzel örneğini sergilemktedir. Bu nedenle vatandaşımızın ister nakit isterse kredi kartı ile olsun alışverişlerinde önce yerel esnafı tercih etmesini istiyoruz. Esnafımız da gelişen yeniliklere ayak uydurdu. Ve artık pos cihazı kullanmayan yok denecek kadar az. Hem esnafımızı hem de vatandaşımızı korumak adına bu anlaşmayı yapıyoruz" dedi.

İş bankası ile protokol imzaladığı “Pos Paketi Kampanyası" hakkında da bilgi veren Başkan Künkçü, "Bu kampanya kapsamında banka 2 farklı pos paketi sunuyor. Birinci pakette, ertesi gün ödemelerde yüzde 1,99 komisyon alınırken, ikinci pakette ise 27 gün blokeli ödemelerde yüzde 0 komisyon uygulanıyor. Her iki pakette de fiziki POS'ların cihaz başına aylık POS yazılım/donanım/bakım ücreti 100 TL olarak belirlenmiştir. Ticari Kartlarla yüzde 30 indirim ayrıcalığıyla İş Bankası ticari kredi kartları ile yapılacak bin TL ve üzeri ödemelerde işlem anında yüzde 30 indirim sağlanıyor. Her müşteri işlem başına en fazla 500 TL, kampanya süresi boyunca ise toplamda en fazla bin TL indirim kazanabiliyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine sunulan avantajlar arasında, İş Cep, internet şubesi ve şubelerden avantajlı oranlarla, sabit faizli ve 36 aya varan vadelerle kredi imkanı, yeni ticari kredi kartı müşterilerine 'hoş geldin' kampanyası, İş Cep veya internet şubesi üzerinden şubelere gitmeden avantajlı oranlarla anında POS başvurusu yapabilme, ve tüm bankacılık işlemlerini şubeye gitmeden yapabilme kolaylığı bulunuyor. Yaptığımız iş anlaşması protokolümüz; esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER