© Muhabir Gazetesi 2021

Aydın'da Sarıçay Barajı yükseliyor

Aydın’ın Söke ilçesinde Sarıçay Deresi üzerinde inşaatı devam eden barajın 1 milyon 618 bin metreküp yapılması planlanan gövde dolgusunun 150 bin metreküpü tamamlandı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajdan Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyunu temin edeceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

İNŞAATTA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Aydın’ın kendilerine sunulan su imkânlarını büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “ Söke ilçesine bağlı Bağarası ve Çalışlı Mahallelerin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilmeye başlayan Sarıçay Barajımız; silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde olup, temelden 125 metre yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacaktır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER