© Muhabir Gazetesi 2021

Atça'da toplu ölümler devam ediyor!

Sultanhisar’ın Atça Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Barış Özdamar, tespit edilemeyen bir sağlık sorunundan dolayı 200 koyununu ve 480 kuzusunu kaybetti. Özdamar, yetkililerden bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Atça’da hayvancılıkla uğraşan 40 yaşındaki Barış Özdamar, bir ay içerisinde 300 koyunundan 200’ ünü tespit edilemeyen bir hastalıktan dolayı kaybetti. 480 kuzusunun ise doğumdan kısa bir süre sonra öldüğü kaydeden Özdamar, Sultanhisar ilçe Tarım Müdürlüğü’ndeki veteriner hekimlere başvurduğunu ve onların da bir çözüm ya da bir veba tespit edemediği için hayvanların karantinaya alınamayacağını öğrendi. Özdamar, İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki veteriner hekimlerin dama geldiğini ve araştırma yaptığını ancak bir veba ya da bulaşıcı bir hastalık tespit edilemediğini söyledi.

Atça’da başka bir veteriner hekime başvurduğunu söyleyen Özdamar, “hayvanlarda ‘Çelerme’ adıyla bilinen bir hastalık olabileceği söylendi. Ancak hayvanlarda yapılan otopside bu hastalığa ait bulguya rastlanılmadı” dedi. Hayvan ölümlerinin devam ettiğini kaydeden Özdamar çok zor durumda olduğunu söyleyerek yetkililerden bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER